Все повече британци напускат Великобритания заради Brexit

4198
Все повече британци напускат Великобритания заради Brexit
Снимка: iStock/Guliver

Увеличава се броя на британците, разочаровани и ядосани от резултата на референдума за Brexit, които напускат Великобритания в търсене на по-добро бъдеще за тях и децата им, пише британският вестник The Guardian.

Някои от тях имат собствен бизнес, други имат хубава работа с добра заплата. За едни това е шанс за промяна в кариерата. Вместо да се изолират като имигранти повечето искат да се впишат в местните общества на приемащите ги страни. Вестникът дава пример с три различни семейства.

Скрипал искал разрешение от Путин да се върне в Русия, Кремъл отрече

Отровеният в Солсбъри бивш двоен агент Сергей Скрипал е молил държавния глава на Руската федерация Владимир Путин да му разреши да се в...

Първото е на научен работник и съпруга журналистка с три малки деца. Те са се устройват в Берлин при много по-добри условия. Според него дори без Брекзит в Обединеното кралство са се натрупали много нерешени проблеми в транспорта, инфраструктурата и здравеопазването.

Второто семейство има дванадесетгодишна дъщеря. Те са били крайно недоволни от резултата на референдума и след него са решили да се преместят във Франция, като казват, че за нищо не съжаляват и нищо не ги е задържало във Великобритания, а мултикултурната среда във Франция е по-благоприятна за дъщеря им.

Третото семейство е на средна възраст и е намира нов дом в Испания. Те решават да напуснат още щом чуват резултата от референдума. След преместването създават компания за недвижими имоти и планират да кандидатстват за испанско гражданство, като учат усилено испански на вечерни курсове.

Половината от британците се готвят за икономически трудности непосредствено след Brexit, показва пък ново проучванe, поръчано от британския вестник The Independent, цитиран от "Фокус".

Брюксел и Лондон засега нямат решение за Северна Ирландия след Brexit

Ръководителите на страните от ЕС одобриха насоките за работа по време на следващата фаза на разговорите с Великобритания за Brexit, но ...

Само една четвърт от жителите на Обединеното кралство вярват, че Великобритания ще бъде по-просперираща непосредствено след Брекзит.

В дългосрочен план обаче 43 процента смятат, че страната им ще е по-добре извън Европейския съюз, а 36 процента мислят обратното. Седем от всеки десет британци признават, че не са имали ясна представа за живота след напускане на ЕС, а 28 процента казват,че знаят какво точно да очакват от Brexit. На големия въпрос за или против оставането в ЕС 53 процента предпочитат да останат в ЕС, а 47 процента са за напускане.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Откриха над 220 кг кокаин сред банани в магазини в Германия

Белгия ще достави изтребители F-16 на Украйна още тази година

Украйна превръща леките си самолети в бомбардировачи

Русия обяви атаки срещу две болници в Киев, тече спешна евакуация (ВИДЕО)

Столтенберг: Заговорите на Русия няма да спрат подкрепата ни за Украйна

Удължиха с година евросанкциите за дестабилизиране на Молдова

Русия набира 18-годишни ученици за войната с обещанието: Сега войната е научна, не се умира лесно (ВИДЕО)

Полша и Германия обещаха да не депортират украинци с изтекли паспорти

Папата каза коя настолна игра носи "глътка свеж въздух"

Патрушев призна заплахата от разпад на Русия заради мигрантите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа