X
 
 

Закон за химическа кастрация на педофили приеха в Украйна

2339 2
Закон за химическа кастрация на педофили приеха в Украйна
Снимка: Thinkstock
На извънредно заседание парламентът на Украйна прие закон за химическата кастрация на педофилите и създаване на публичен регистър, който ще съдържа данни за лицата, извършили сексуални престъпления спрямо непълнолетни, предаде , РИА Новости.

Решението е прието с гласовете на 247 депутати при необходими 226 гласа. Законът трябва да бъде подписан от президента на Украйна и ще влезе в сила един ден след неговото публикуване.

По закон в Алабама - ако си педофил, те кастрират и си плащаш за това

Американският щат Алабама прие закон за химическа кастрация на педофили, предаде БГНЕС. Хората с ефективни присъди за секс с малолетни ...

В обяснителните бележки към документа се отбелязва, че през последните няколко месеца в Украйна са били изнасилени две деца, а единият от извършителите е бил осъждан три пъти за подобни престъпления.

Украинското законодателство не предвижда доживотен затвор или лишаване от свобода за сексуални престъпления спрямо малолетни.

Новият закон предвижда химическа кастрация за педофили и насилници, каквато се прилага в много европейски държави и в някои американски щати, както и публичен регистър на извършителите.

Съгласно документа, принудителна химическа кастрация няма да се прилага спрямо лица, извършили престъпление преди 18-годишна възраст и спрямо такива над 65 години.

Близо половината от всички снимки на сексуален тормоз над деца в интернет идват от Холандия

Почти половината от всички снимки на сексуално тормозени деца, които са докладвани на фондацията "Интернет Уоч" са били разположени в Х...

Законът предвижда увеличаване на наказателната отговорност за изнасилване на непълнолетни.

„Изнасилване, извършено от група хора или изнасилване на непълнолетна или непълнолетен, се наказва с лишаване от свобода от 7 до 15 години.

Изнасилване, довело до тежки последици, както изнасилването на малолетни лица се наказва с лишаване от свобода за срок от 10 до 15 години”, гласи законът. Предишният максимален размер на наказанието беше 12 години лишаване от свобода.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
    Грижа за децата - тотална кастрация на педофилите !
  • Родител 1.1 Родител преди 5 месеца Профил на трол?
    Мисля, че и у нас трябва да се прокара такъв закон. Тогава популацията на един особен етнос рязко ще спадне.
    : 0 !
Последно в Актуално