Закопчаха "Анонимни" в Испания за данни в БГ сървъри

7714
Закопчаха "Анонимни" в Испания за данни в БГ сървъри
Четирима са обвинени в публикуване на поверителни данни на охранители, работещи за испанския премиер, и на агенти на Националната полиция

Четирима интернет пирати от международната хакерска организация "Анонимните" бяха задържани от испанската полиция по обвинение в публикуване на поверителни данни на охранители, работещи за испанския премиер, и на агенти на Националната полиция.

Информацията е била качена на сървъри в България.

"Анонимните" заплашват да спрат интернет

Хакерската група „Анонимните” заплашва да спре интернет в целия свят на 31 март, съобщи вчера сайтът webpronews, цитиран от...

Извършени са бързи следствени действия и са осигурени разрешителни за изземване на сървърите, след което агенти на Европол били изпратени в България и Испания, за да извършат успоредни арести.

На двама от арестуваните е наложена мярка за неотклонение задържане под стража, трети е освободен под гаранция, а четвъртият, който е непълнолетен, е предаден на родителите му.

Акцията по задържането е била с кодово название "Thunder" и е част от международната операция на Интерпол "Exposure", в рамките, на която с повдигнати обвинения на още 10 души в Аржентина, шестима в Чили и петима в Колумбия.

В същото време Интерпол съобщи, че 25 предполагаеми членове на хакерското движение "Анонимните" са арестувани в Европа и Южна Америка, предаде Асошиейтед прес. Арестите са извършени в Аржентина, Чили и Колумбия.

Anonymous атакуваха у нас

Anonymous хакнаха интернет страницата на българската организация за авторски права ПРОФОН. При влизане на адреса – www.prophon.or...

Заподозрените са на възраст между 17 и 40 години. Предполага се, че са планирали координирани кибернападения срещу институции, включително колумбийското министерство на отбраната и президентски сайтове, срещу чилийската електрическа компания Ендеса, националната библиотека и други цели. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа