Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заради делото срещу мъжа ѝ: Карла Бруни беше поставена под съдебен надзор

09 юли 2024, 23:23 часа • 1692 прочитания

Карла Бруни, съпругата на бившия президент на Франция Никола Саркози, беше обвинена и поставена под съдебен надзор във връзка със случай, свързан със съпруга ѝ.

Това съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

Става дума за казуса със Зиад Такиедин, обвинявал Никола Саркози, че е финансирал предизборната си кампания за президентските избори през 2007 г. с либийски пари. След това Такиедин промени твърденията си през 2020 г.

Още: Никола Саркози: Франция е заплашена от безпрецедентен хаос без изход

Разследването, по което сега беше обвинена Карла Бруни, търсеше отговори на въпроса защо френско-ливанският посредник Такиедин, който първоначално беше основният свидетел, твърдящ, че Саркози е получил финансиране от режима на покойния либийски диктатор Муамар Кадафи, е променил в крайна сметка позицията си.

Разследващите подозират, че няколко приближени до Никола Саркози са оказали натиск върху Такиедин и че Карла Бруни е имала минимална роля във всичко това. На самия Саркози бе повдигнато обвинение в оказване на натиск върху свидетел в началото на октомври.

Основният процес срещу Саркози за незаконно финансиране на предизборна кампания ще продължи в началото на следващата година.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес