Има ли Пентагонът оръжията, за да спре извънземна инвазия?

125271
Има ли Пентагонът оръжията, за да спре извънземна инвазия?

С настъпването на летния блокбъстър сезон видяхме високобюджетни филми като „Отмъстителите”, „Боен кораб” и „Прометей”, пише foreignpolicy.com. Всички тези филми ни напомниха, че едно нещо обединява американците: техният страх от извънземна атака. Те ни напомниха и че когато извънземните похитители се опитат да ни окупират, човечеството няма да се предаде без борба. Вместо това, то ще се обедини и ще отвърне на удара с... е с какво точно? Наистина ли сме готови да влезем в битка с нашите предполагаеми похитители?


За щастие Агенцията по отбрана и разширени изследователски проекти на Пентагона (АОРИП), както и някои от най-големите производители на оръжия в света, вече мислят за оръжията на бъдещето днес. С помощта на всичко от самолети с лазери, хиперзвукови самолети, до мантии невидимки, може би имаме шанс за честна битка с извънземните.


Може би си мислите, че се шегуваме, но защо иначе НАСА ще качва филма „Отмъстителите” на Международната космическа станция, ако не като наръчник за обучение? Предлагаме поглед върху най-достойните оръжия за отговор на извънземна атака, които се изготвят в момента.

Високоенергийна течно-лазерна система за отбрана

В момента системата се разработва в АОРИП. Тези модерни лазери използват скоростта и силата на светлината, за да противодействат на множество заплахи. Оръжията от клас лазери вече са реалност, но са прекалено големи, за да се използват в реален бой. АОРИП се надява, че ще направи 150-киловатово оръжие, което е достатъчно леко, за да се закрепи върху изтребител.

Тези лазери ще ни бъдат полезни, когато настъпи първата атака от летящи чинии, спускащи се от кораба-майка.

Свръхзвуков самолет

Ще ни трябват доста високотехнологични самолети, за да отблъснем извънземна флота. А Falcon HTV-2 звучи почти перфектен за целта. Ето и статистиката на АОРИП за него: „Falcon HTV-2 е безпилотен, ракетно страртиращ маневрен самолет, който се плъзга през атмосферата на Земята с невероятно бърза скорост (около 13 000 мили в час).”

Невероятно! Как дизайнерите са накарали подобен самолет да работи? Отговорът е, че не са. Поне все още не. Последният полет през август миналата година приключи, когато военните изгубиха контакт със самолета след 36 минути.

Аеро-адаптивен аеро-оптичен лъчев контрол

Този проект все още е в процес на разработка от АОРИП. Той има за цел „да подобри представянето на високоенергийните лазери на тактически самолети срещу определени цели” – като например идваща към тях ракета. С това оръжие може и да не спечелим първата битка срещу извънземните похитители, но поне ще ни даде достатъчно време до следващата атака.

Хеликоптери с роторни дискове

Всички знаем, че извънземните кораби нямат някаква тромава част, която да ги задвижва – те се издигат вертикално нагоре в перфектен баланс и поемат в желаната от тях посока. Хеликоптерите също имат вертикално излитане, но дори и при най-добрите от тях могат да осуетят кацането си върху земята. Хеликоптера с роторни дискове всъщност е съчетание от хеликоптер и самолет. Той може да се издига и спуска вертикално, но също и да влезе във високоскоростен режим, като прибере въртящите си дискове и да разчита само на фиксираните крила, които му позволяват да се придвижва като самолет. Дали това ще ни помогне срещу извънземните? Със сигурност се надяваме да е така.

"Ловът" на извънземни продължава

Австралийски учени са използвали нова технология за търсене на извънземен живот при наблюденията си на звездата Gliese 581, в чиято ...

Преработени атомни подводници

В случай на морска битка военоморските сили на САЩ работят по заместването на атомните подводници клас Охайо. Това ще стане до 2029 г. Повечето Охайо подводници носят със себе си балистични ракети, които могат да се изстрелят от подводницата. Техният брой достига до 24 в подводница. Предвижда се новите подводници SSBN-X Future Follow-on да струват най-малко по 4,9 милиарда щатски долара. Други прогнози дори ги оценяват до 9 млрд. долара. Това е много скъпо, като се имат предвид и другите разходи по отбраната. Но ако новите подводници попречат за унищожението на човешката раса, до голяма степен те са се изплатили за себе си.

Военен безпилотен кораб анти-подводница

Всеки, който е гледал „Бездната” или „Сфера”, знае, че извънземната атака лесно може да дойде от дълбините на морето. Но скоро се надяваме, че ще можем да засечем действията им дълбоко под водата с ACTUV – независим, безпилотен кораб на повърхността, предназначен да засича дори най-тихите подводници.

Изключително точна артилерия

Китаец обезглави човек, взел го за извънземен

Китайски емигрант, който отсякъл главата на пътник на автобус в Канада през 2008 г., оправда постъпката си с обяснението, че взел чове...

Често във филмите извънземните се движат много бързо, което ги прави трудни за уцелване. Това е проблем за снайперистите, но не за дълго. АОРИП в момента разработва първият в света направляван куршум, който ще може да променя пътя си след като бъде изстрелян. Статия на сп. Тайм от 2009 г. описва проекта като „куршуми, които веднъж изстреляни по конкретна цел, летят към нея като променят формата си”.

Мерници върху превозни средства

Ако се стигне до битка със извънземните по земя, монтираните на превозни средства мерници за засичане, със сигурност ще са от помощ. Оборудвани със зрителни и инфрачервени камери, платформите с мерници са проектирани „да засичат, локализират, ангажират стрелците, както и да се справят с разнообразни заплахи, включително куршуми, ракети и минохвъргачки”. Идеята е откриват и анализират заплахите достатъчно бързо, за да могат автоматичните системи или войниците да им отвърнат.

Магнитни хидродинамични взривни боеприпаси

Войниците на земята ще имат голямо предимство пред зелените нашественици, ако използват тези куршуми. Този вид куршуми използват „сгъстен магнитен генератор на енергиен поток, задвижван магнитно, хидродинамично образуващ метални струи”. АОРИП са целенасочено неясни за значението на горното изречение, но то изглежда включва използването на магнитно поле, което прокарва разтопен метал през целта си.

Извънземните ни мислели за идиоти

Извънземни скоро няма да припарят до нас заради безумното ни отношението към собствената ни планета. Унищожителният ни начин на живот н...

Адаптивна броня

Извънземните, подобно на тези в „Хищникът”, може би са развили способността да виждат в инфрачервения спектър. Няма проблеми, благодарение на пикселизираната броня на БАЕ системс. Бронята ADAPTIV работи като превозното средство се покрие с листове от шестоъгълни „пиксели”, които бързо могат да променят температурата си. Бордовите термални камери сканират околната среда и променят температурата на превозното средство, така че да не може да бъде засечено в инфрачервения спектър. Той дори ще бъде в състояние да имитира топлината на други превозни средства, което ще се използва като уловка. Разбира се, ако нямате достъп до такова превозно средство, винаги можете да се маскирате с кал, както Арнолд прави във филма.

Космическа инфрачервена система

Когато става въпрос за извънземна битка, бойното поле е наистина глобално.  Тази система ще се състои от серия сателити в елипсовидни и геосинхронни орбити, заедно с надземни центрове за обработка на данни, които ще откриват изстреляни ракети или ядрени детонации навсякъде по земята.

Редактор: Камелия Киричева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com