Байерн Мюнхен завоюва седма поредна титла в Германия

2978
Байерн Мюнхен завоюва седма поредна титла в Германия
Снимка: Getty Images/Guliver

Байерн Мюнхен отново е шампион на Германия за седми пореден път! Баварците защитиха титлата си в Бундеслигата, след като спечелиха последния 34-ти кръг от първенството. "Червените" се справиха повече от категорично с тима на Айнтрахт Франкфурт, побеждавайки с красноречивото 5:1. Така Байерн завърши сезона с актив от 78 точки - две повече от прекия им конкурент за титлата Борусия Дортмунд, който също постигна победа днес срещу Мьонхенгладбах.

Байерн Мюнхен отново е шампион на Германия за седми пореден път! Баварците защитиха титлата си в Бундеслигата, след като спечелиха последния 34-ти кръг от първенството. "Червените" се справиха повече от категорично с тима на Айнтрахт Франкфурт, побеждавайки с красноречивото 5:1.
Мачът бе изигран на "Алианц Арена", а домакините бяха зарадвани с гол още в първите минути на двубоя. Кингсли Коман откри резултата, а в следващите минути Байерн продължи да създава опасни положения, но без желания резултат.
През втората част Айнтрахт започна ударно, изравнявайки резултата чрез влезлия като резерва Себастиен Алер. Това обаче единствено раздразни баварската машина, която отвърна с четири безответни попадения. Първо Алаба се разписа, а след това Ренато Санчес осигури крайния успех на своя отбор.
Двубоят обаче далеч не бе приключил, а шанс за изява получиха и двете легенди на Байерн Франк Рибери и Ариен Робен. Двамата изиграха последния си мач за тима от Мюнхен и успяха да се разпишат за последно пред публиката на "Алианц Арена", оформяйки крайното 5:1.Байерн Мюнхен отново е шампион на Германия за седми пореден път! Баварците защитиха титлата си в Бундеслигата, след като спечелиха последния 34-ти кръг от първенството. "Червените" се справиха повече от категорично с тима на Айнтрахт Франкфурт, побеждавайки с красноречивото 5:1.

Мачът между Байерн и Айнтрахт бе изигран на "Алианц Арена", а домакините бяха зарадвани с гол още в първите минути на двубоя. Кингсли Коман откри резултата, а в следващите минути Байерн продължи да създава опасни положения, но без желания резултат.

Изследване: Мъжете мислят за футбол повече, отколкото за секс

Почти 65% от мъжете признават, че мислят за футбол повече, отколкото за секс, разкрива ново проучване, за което информира Sun. По-ранно...

През втората част Айнтрахт започна ударно, изравнявайки резултата чрез влезлия като резерва Себастиен Алер. Това обаче единствено раздразни баварската машина, която отвърна с четири безответни попадения. Първо Алаба се разписа, а след това Ренато Санчес осигури крайния успех на своя отбор. Двубоят обаче далеч не бе приключил, а шанс за изява получиха и двете легенди на Байерн Франк Рибери и Ариен Робен. Двамата изиграха последния си мач за тима от Мюнхен и успяха да се разпишат за последно пред публиката на "Алианц Арена", оформяйки крайното 5:1.

Бундеслигата завърши с драма, а кой и къде ще играе през следващия сезон - може да видите в Sportlive.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ СВЯТ:

Арсенал хвърли здрав пердах на Челси и се откъсна на върха в Англия (ВИДЕО)

Непопулярен треньор наследява Юрген Клоп в Ливърпул

"Нещата можеха да бъдат различни": Моуриньо се оплака от Ман Юнайтед

Спорт по телевизията днес – 23 април 2024 г.

Груев и Лийдс с важна победа в 7-голов трилър по пътя за Висшата лига (ВИДЕО)

Официално: Интер триумфира в Серия А по най-сладкия начин - победа над Милан (ВИДЕО)

Носител на "Златната топка" поема тим от Серия А

Президентът на Барселона: Може да поискаме преиграване на мача с Реал

Сър Алекс след спечелена купа: Ние сме най-големите късметлии, това е позор! (ВИДЕО)

Рой Кийн попиля Ман Юнайтед: Този отбор няма лидери и хора с характер

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят