Една победа и Манчестър Юнайтед ще е новият шампион!

10549
Една победа и Манчестър Юнайтед ще е новият шампион!
Снимка: Getty Images

22 май 2022 г. Ерик тен Хаг, току-що представен като наследник на Ралф Рангник, зае мястото си на главната трибуна на "Селхърст Парк", за да гледа последния мач на клуба за сезон 2021-22. Стартовата единайсеторка на „червените дяволи“ този ден се състои от футболисти, чиято увереност е осакатена от поредица обезсърчителни резултати. Тя продължи и в Южен Лондон, тъй като Юнайтед загуби с 0-1 срещу Кристъл Палас.

242 дни по-късно в титулярния състав от двубоя в сряда срещу възпитаниците на Патрик Виейра имаше само две имена, участвали в предходния сблъсък - Давид де Хеа и Бруно Фернандес. През последните осем месеца 20-кратният шампион на Англия се освежи и подмлади, а съставът се отличава с пет нови попълнения и коренно различен манталитет.

Бруно и Де Хеа

Юнайтед в ролята на Робин Худ - взима от богатите, дава на бедните (ВИДЕО)

Английският гранд Манчестър Юнайтед влезе в ролята на Робин Худ на Висшата лига, след като взе победа срещу шампиона Манчестър Сити мин...

Разбира се, твърде рано е да говорим за перфектно смазана машина. Доказателство са изпуснатите две точки срещу Палас. Те обаче не променят факта, че възпитаниците на Тен Хаг се намират в серия от 10 последователни мача без загуба във всички турнири. Категорично нидерландският наставник върши превъзходно своята работа, а резултатите са налице. Истината е, че Юнайтед е на една победа от титлата!

Вечната класика в английския футбол: Арсенал - Манчестър Юнайтед

Де Хеа и компания се изправят срещу временния лидер в таблицата. През годините сякаш забравихме, че изходът от този сблъсък в ерата на съперничеството между Арсен Венгер и сър Алекс Фъргюсън определяше победителя във Висшата лига. Е, колелото на историята се върти! Защо това е мачът на сезона ще разберете в следващите редове, но първо да разгледаме обстоятелствата около предстоящата среща.

Каземиро го няма, но Рашфорд е тук!

Основният липсващ в състава на „червените дяволи“ е наказаният Каземиро. Бразилският полузащитник помогна за революцията в отбора със своите лидерски качества, позициониране и технически умения, утвърждавайки се като едно от най-значимите попълнения на летния трансферен прозорец. Ерик тен Хаг често го описва като "цимента между камъните", но на пресконференцията преди двубоя заяви:

"Последния път победихме Арсенал без Каземиро. Така че този път трябва да направим същото отново.“, обясни нидерландският специалист, позовавайки се на известната реплика на Сър Алф Рамзи. След като Германия изравнява в края на мача и финалът на Световната купа през 1966 г. отива на продължения, Рамзи казва на английските играчи: "Спечелихте веднъж, сега излезте и спечелете отново."

Дори отсъствието на бившия халф на Реал Мадрид да е успокоение за „артилеристите“, кошмарът им от първия сблъсък с Юнайтед този сезон Маркъс Рашфорд е на линия. 25-годишният нападател наниза два гола във вратата на Рамсдейл при единственото поражение за сезона на първенеца в Англия.

Сензационен обрат в дербито на Манчестър и корабокрушение за Ливърпул на южния бряг

Манчестър Юнайтед успя да обърне Манчестър Сити и да спечели градското дерби от 20-ия кръг на Висшата лига с резултат 2:1 на "Олд Трафо...

Рашфорд

Ето защо това е мачът на сезона

На практика победа за „червените дяволи“ в този двубой ги прави основен претендент за трофея. Арсенал играе превъзходен футбол. Мартин Йодегор и Букайо Сака се намират в превъзходна форма, но едва ли това ще бъде достатъчно за спечелването на Висшата лига. Възпитаниците на Микел Артета свършиха наполовина своята работа, но младостта и неопитността им, в съчетание с липсата на контузения топ трансфер от лятото Габриел Жезус, ще са основната пречка в предстоящите важни срещи до края на сезона. Да не забравяме, че все още не сме наблюдавали дерби Арсенал – Манчестър Сити.

От своя страна „гражданите“ са далеч от обичайното си лице. Провалът в дербито на Манчестър преди седмица определено развали настроението на Пеп Гуардиола, който шокира всички с изказването си, че отборът му няма шанс да спечели Висшата лига и Купата на лигата. И в този двубой си проличаха силните черти на 20-кратния шампион. Безкомпромисни в защита, те обезличиха нападател от класата на Ерлинг Холанд, а смъртоносните им контраатаки бяха в основата на голямата победа.

Юнайтед е на крачка от трофея

Неопитен Арсенал, неубедителен Манчестър Сити и Тен Хаг, който е спечелил 21 от 29-те си мача начело на Юнайтед – това са фактите. А те сочат само към едно – „червените дяволи“ имат невероятната възможност да повторят постижението си от 2013-а, когато завоюваха трофея във Висшата лига. Те просто трябва да сторят това, което вече са правили – да победят един отбор, който е станал шампион последно през далечната 2004 година…

Коментар на Джем Юмеров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ СВЯТ:

57 дни до ЕВРО 2024: Група C - Фаворит, аутсайдер и два непредвидими динамита

Удар по Байерн: Фаворит за заместник на Тухел остава начело на Германия

Олимпиакос е на 1/2-финал след дузпи! Млад вратар съкруши Фенербахче (ВИДЕО)

Десподов е аут от европейските турнири, световен шампион отново вбеси фенове (ВИДЕО)

Ливърпул и Милан са аут от Лига Европа, Леверкузен мечтае за требъл (ВИДЕО)

Петкратен шампион на Германия вади милиони за нападател на Лудогорец

Прозяващият се Анчелоти към Белингам: Излез на терена и ме развълнувай

Спорт по телевизията днес - 18 април 2024 г.

Реал Мадрид детронира Сити! "Белите" надделяха след дузпи в гладиаторската битка (ВИДЕО)

Шампионски манталитет: Байерн Мюнхен спечели битката с Арсенал и продължава напред (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com