X
 
 

Футболната легенда и бивш президент на УЕФА Мишел Платини е арестуван

3343 0
Футболната легенда и бивш президент на УЕФА Мишел Платини е арестуван
Снимка: Getty Images/Guliver
Бившият президент на УЕФА Мишел Платини е арестуван по подозрения в корупция във връзка с присъждането на домакинството на Световното първенство през 2022-ра година на Катар.

Според The Independent, Платини е бил арестуван в квартал в Париж. Той е бил заведен за разпит. По непотвърдена информация на разпит е бил отведен и Клод Геан, бивш генерален секретар на ексфренския президент Никола Саркози. Геан обаче не е бил арестуван.

Платини подаде оставка като президент на УЕФА

Президентът на УЕФА Мишел Платини подаде оставка. Решението му идва, след като Спортният арбитражен съд в Лозана намали, но не отмени...

През 2014 година френската легенда призна, че е имал тайна среща с Мохамед Бин Хамам - член на Изпълнителното бюро на ФИФА, гласувал за избора на Катар, който опита да поеме ФИФА през 2011 година на мястото на Сеп Блатер. Само че Sunday Times разкри, че той е опитал да подкупва делегати на ФИФА, за да спечели. Хамам е катарец и бивш президент на Азиатската футболна асоциация.

Платини беше президент на УЕФА в периода януари, 2007 година – 2015 година. След като слезе от поста си, на Платини му беше забранено да се занимава с футбол за 4 години, а първоначално забраната беше за 6 години. Така забраната всъщност изтече през март тази година.

Мишел Платини се забърка в неприятности с правосъдието още докато беше активен футболист. Той се размина със съдебната скамейка по скандал с черна каса в "Сент Етиен" - футболният клуб, където става звезда и откъдето преминава в "Ювентус".

Actualno.com

Етикети:

Св. преподобни Атанасий Изповедник
Св. преподобни Атанасий Изповедник

Преподобният Атанасий се родил в град Константинопол от благочестиви родители. Те живеели богоугоден живот и били много богати. От дете той се...

Последно в Актуално