Конте: Треньорът винаги е длъжен да шие дрехата на отбора според мерките на футболистите, с които разполага

5485
Конте: Треньорът винаги е длъжен да шие дрехата на отбора според мерките на футболистите, с които разполага
Снимка: Getty Images / Guliver

След многото спекулации, тези дни официално бе потвърдено, че Антонио Конте ще бъде начело на Ювентус най-малко още един сезон. Междувременно му бе връчена наградата "Скопиньо" за най-добър треньор за изминалия сезон. Специалистът коментира събитията около Юве, увери, че Погба и Видал ще останат в отбора и сподели отношението си към играта и част от философията си.

"Когато печелим, това ми помага да съм в добро психофизическо състояние", сподели Конте. "Загубите ги изживявам много тежко. За мен те са почти като смърт. Два дни съм като в кома и вкарвам в това състояние всички край себе си. И тъй като играчите ми са интелигентни, те разбират, че за да не живеят зле, е хубаво да побеждават."

Патрис Евра избра Ювентус

Защитникът на Манчестър Юнайтед Патрис Евра е пред трансфер в Ювентус, съобщава La Stampa.Според информацията, в петък френският национ...

Треньорът заяви, че жаждата за успехи никога не може да бъде утолена, въпреки трите поредни титли на Ювентус в Италия.

"След тройката следва каре, а после – кента", пошегува се Конте.

Относно изминалия сезон, специалистът обясни, че най-важното за Юве било привличането на Фернандо Йоренте.

"Тази година имахме играч като Йоренте, за разлика от предишните години", изтъкна треньорът. "Преди нямахме нападател с неговата физическа мощ. Затова променихме играта си според характеристиките на Фернандо, което помогна и на Тевес. Според мен треньорът винаги е длъжен да шие дрехата на отбора според мерките на футболистите, с които разполага."

Ювентус предложи на Руди Гарсия да замести Конте

Наставникът на Рома Руди Гарсия е отказал да поеме тима на Ювентус, съобщава „Кориере дело Спорт“. Както е известно, не е я...

За Конте няма никакъв проблем Ювентус в бъдеще да промени схемата и да изостави непопулярната и смятана за неефективна 3-5-2.

"Преди ме смятаха за фанатичен привърженик на системата 4-2-4. С тази схема побеждавах в Сиена и Бари. Първоначално исках да я приложа и в Юве, но после си дадох сметка, че трябва да я променя, не на последно място, защото имах на разположение футболист като Видал, когото нямаше как да не пускам в игра. Минахме през 4-3-3, после стигнахме до 3-5-2, която за мен всъщност е 3-3-4. Виждам, че и в чужбина започват да я прилагат. Байерн например спечели Суперкупата на Германия именно с тази схема", заяви Конте.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят