Милан пак отнесе четворка в Испания, Атлетико на 1/4-финал след 17 години

11005
Милан пак отнесе четворка в Испания, Атлетико на 1/4-финал след 17 години
Снимка: Getty Images/Guliver

Атлетико (Мадрид) продължава блестящото си представяне под ръководството на Диего Симеоне. "Дюшекчиите" разгромиха Милан с 4:1 и с общ резултат 5:1 ги изхвърлиха от Шампионската лига. Най-силният европейски турнир остана без италиански представител, докато Атлетико успя да стигне до 1/4-финал за първи път от 17 години.

Мачът започна пред прекрасна атмосфера създадена от 55 000 зрители по трибуните. Те ликуваха още в 3-ата минута. Коке пусна страхотен пас към Диего Коща и бразилецът с акробатичен удар от въздуха преодоля Абиати за 1:0. Вина за гола носи Адил Рами, който изпусна голмайстора на домакините. Атлетико продължи да напада, усещайки разколебания дефанзивен вал на гостите. Реферът Марк Клатънбърг обаче не отсъди очевидно нарушение срещу Раул Гарсия на границата на наказателното поле. Милан погледна към вратата на домакините едва в средата на полувремето. Това веднага даде резултат. В 27-ата минута Андреа Поли центрира отдясно, Хуанфран изпусна Кака и бразилецът с глава се разписа за 1:1. В следващите минути Милан си повярва, че може да постигне нужния резултат и се втурна в атака. Кака пропусна нов отличен шанс, ударът му с глава след корнер мина на сантиметри над вратата. Късметът обаче се усмихна на опряния до стената Атлетико. В 41-вата минута Арда Туран стреля, топката се отклони в Адил Рами и влезе във вратата на застиналия Абиати - 2:1. Това бе и ключовия момент, който сякаш пречупи гостите и реши мача. До края на първото полувреме си струва да се отбележи брилянтния удар на Раул Гарсия от задна ножица, преминал на сантиметри от дясната греда на Абиати.

Атлетико започна силно второто полувреме. В 47-ата минута отлична контраатака на домакините завърши с пас към Коке, чийто удар се отби в гредата и излезе в аут. Кларънс Зеедорф се опита да реагира пускайки в игра Робиньо и Пацини. Милан обаче бе беззъб, а Марио Балотели се губеше по терена. Диего Симеоне усети колко безпомощни са италианците и даде почивка на някои от титулярите. В 70-ата минута сблъсъкът бе окончателно решен. Коке центрира от фаул и Раул Гарсия с глава вкара третия гол за мадридчани. В следващата атака Милан можеше да върне един гол, но ударът на Робиньо срещна гредата и излезе в аут. В 85-ата минута Диего Коща пое една топка на границата на наказателното поле, слаломира през защитата на гостите и с мощен удар вкара четвъртия гол за мадридчани. Така Милан отново отнесе 4 гола в Испания, след като през миналата година загуби с 0:4 от Барселона, а през 2003 г. бе пометен със същия резултат от Депортиво (Ла Коруня). "Росонерите" напускат Шампионската лига, в която едва ли ще се завърнат и през следващия сезон, след като понастоящем са на десета позиция в Серия А.


СТАТИСТИКА:

1/8-финал реванш в Шампионската лига

АТЛЕТИКО М - МИЛАН 4:1 (в първия мач 1:0)

1:0 Диего Коща '3
1:1 Кака '27
2:1 Арда Туран '41
3:1 Раул Гарсия '70
4:1 Диего Коща '85

АТЛЕТИКО М: Куртоа, Хуанфран, Миранда, Годин, Фелипе Луис, Арда Туран (78 Себола Родригес), Габи, Марио Суарес, Коке (82 Диего), Раул Гарсия (71 Соса), Диего Коща
Треньор: Диего Симеоне

МИЛАН: Абиати, Абате, Рами, Бонера, Емануелсон, Де Йонг (78 Мунтари), Есиен (69 Пацини), Таарабт (46 Робиньо), Поли, Кака, Балотели
Треньор: Кларънс Зеедорф

Жълти картони: Раул Гарсия (А) ; Рами, Балотели, Бонера, Робиньо (М)

Главен съдия: Марк Клатънбърг

Стадион: "Висенте Калдерон", 55 000 зрители

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com