Милан потъва неудържимо

17601
Милан потъва неудържимо
Снимка: Getty Images/Guliver

Само три победи в 11 кръга от Серия А – отборът на „Милан” повтаря ужасното начало на сезона от миналата година, след като записа пета загуба в Италия, този път като домакин на „Фиорентина”. Така виолетовите за трета поредна година бият „росонерите” на „Джузепе Меаца” и вече са на четвърто място в Серия А с 21 точки, докато съперниците им днес остават с 12 пункта на 10-то място.

Първото полувреме „Милан” игра повече от безобразно, като нямаше нито едно чисто положение за гол. Нещо повече – „росонерите” дори не отправиха опасен удар, а Марио Балотели направи две откровено смешни симулации за дузпа. „Фиорентина” пък се защитаваше умело и използваше всеки шанс за контраатака. В крайна сметка в 27-та минута Варгас прониза Габриел от фаул, след като топката рикошира в крака на Съли Мунтари и заблуди вратаря на „Милан” - 0:1. Попадението беше подобно на победния гол на „Парма” в миналия кръг срещу „росонерите” – пак от пряк свободен удар и пак стената на „Милан” се разкъса и оголи своя вратар.

Рома пише история с 10-та поредна победа

Вчера вечерта „римските вълци” се наложиха с минималното 1:0 над „Киево” и така записаха 10-та поредна победа и...

Второто полувреме не донесе никаква промяна в играта на „Милан”. Мудни, бавни и безидейни домакините владееха повече топката, но освен Рикардо Кака в предни позиции нямаше нито един светъл лъч в червено-черно. „Фиорентина” пък продължи в стила от първото полувреме и в 72-рата минута отново наказа неорентираната отбрана в червено-черно. Тогава Борха Валеро вкара второ попадение, след като Хоакин проби отдясно, върза на фльонга Рикардо Сапонара и центрира остро, Габриел изби, но право на крака на Валеро, който на празна врата нямаше как да сбърка - 0:2. След попадението Адриано Галиани вбесен напусна официалната ложа и нищо чудно съвсем скоро Масимилияно Алегри да бъде изритан от треньорския мостик на „Милан”.

До края на срещата „росонерите” така и не създадоха чисто голово положение, а Матос можеше съвем да им вгорчи живота с трети гол, но свирепият му шут не намери очертанията на вратата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят