Най-добрият от най-добрите - футболист номер едно е ...

14649
Най-добрият от най-добрите - футболист номер едно е ...
Снимка: Getty Images/Guliver

В края на всяка година идва ред на класации - най-вече кой е най-добрият. Днес ви представяме класацията на Sportlive.bg. за най-добре представилите се фуболисти. Тя не дава "Златна топка" на победителя, но вие преценете дали е меродавна - защото футболът следва да е над всяка награда, а радостта от играта и справедливостта са основополагащото начало на великия спорт. И така:

6. Джанлуиджи Буфон (Ювентус)


За разлика от ФИФА, УЕФА, някои списания, вестници и онлайн медии, няма как да пропуснем капитана на "бианконерите". През целия изминал сезон Буфон дирижираше отлично своята защита, правеше немислими спасявания и изведе отбора си до дубъл в Италия (титла и Купа), а освен това игра финал в Шампионска лига. Да, Ювентус загуби с 1:3 от Барселона, но това беше блестящ сезон и страхотна година за Буфон. За разлика от ФИФА, която дори не го вкара в топ 50 на футболистите за миналата година, ние поставяме Буфон на 6-о място за 2015 година.

5. Роберт Левандовски (Байерн Мюнхен)


Най-добрият №9 на планетата няма как да не попадне в подобна класация. Полякът изигра страхотен сезон 2014/15, в който вкара 26 гола за Байерн, помагайки на тима да стигне до титлата в Бундеслигата. Но през настоящата кампания той буквално изригна. Освен че вкара 5 гола за 9 минути срещу Волфсбург, той вече има 23 гола в 26 мача и определено доказа, че типичният №9 има категорично място в схемата на всеки отбор. Дори в тим, воден от създателя на модерния футбол Хосеп Гуардиола, който обича да играе с тъй наречената "фалшива деветка" в своята схема.

Бербатов може да си тръгне от ПАОК

Бившият капитан на българския национален отбор Димитър Бербатов е на път да напусне ПАОК още през зимния трансферен прозорец, спекулира...

4. Кристиано Роналдо (Реал Мадрид)


Още една сериозна разлика между нас и ФИФА. Португалецът попадна в топ 3 за "Златната топка", но тази календарна година определено не е най-добрата за Кристиано. След спечелената "Златна топка" той изпадана в мини криза и не успя да помогне на тима си в битката за титлата в Испания. В решаващите мачове срещу Ювентус в Шампионска лига пък той беше пряк наблюдател на случващото се и не успя да разгърне потенциала си. За цялата година той не спечели нищо на клубно равнище, а от началото на настоящата кампания така и не може да намери постоянство във формата си. Да, Роналдо е един от двамата най-добри футболисти на планетата. Но за 2015 година не беше дори в топ 3.

А кой е топ 3 на Sportlive.bg научете ТУК

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят