Нойер бе избран за играч на мача Германия - Италия

1157
Нойер бе избран за играч на мача Германия - Италия
Снимка: Getty Images/Guliver

Мануел Нойер бе определен за най -добър играч в двубоя от 1/4 финалите на Евро 2016 между Германия и Италия. Бундестима победи Скуадра Адзура след изпълнение на дузпи с 6:5.

Редовното време и продълженията завършиха наравно 1:1. Вратарят на Германия Нойер направи решително спасяване в серията от дузпи, парирайки удар на Матео Дармиан.

"Никога не съм участвал в такъв невероятен мач. Истинска драма! Трима мои партньори не вкараха дузпи и въпреки това спечелихме. Съжалявам, че не вкарахме в основното време и продълженията, но Италия бе блестяща. Разбира се, не ми беше лесно при дузпите. Стараех се да забравя всичко и просто да парирам ударите и разбира се, се надявах момчетата да вкарват. Важното е, че победихме", заяви Нойер след мача, предаде БГНЕС.

"Винаги се опитвам да гледам изпълнителя и да разбера къде ще бие. Така и отбивам, понякога, ударите. Обикновено играчите в последния момент решават в кой ъгъл ще бият дузпите. Изглежда италианците са разучавали моята игра. Не мислех за това, че Германия по принцип добре изпълнява дузпи, защото във всеки мач може да се случи друго. Не бива да разчитаме на статистиката, а на себе си", каза още вратарят.

Германия отстрани Италия след драма с дузпи

След страхотен сблъсък Германия отстрани Италия от Евро 2016 чрез драма с дузпи. Двата тима не успяха да се победят в редовното вр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят