Проклятието на Гутман или Бенфика - отговорът тази вечер в 21:45ч.

16129
Проклятието на Гутман или Бенфика - отговорът тази вечер в 21:45ч.
Снимка: Getty Images / Guliver

Днес в 21:45 часа започва финала на тазгодишното издание на Лига Европа. Един срещу друг се изправят отборите на Севиля и Бенфика. Домакинът на двубоя е "Ювентус Стадиум" в Торино, а реферът на срещата е Феликс Брих от Германия. Изявен фаворит за златните медали няма, като шансовете на двата тима да вдигнат трофея са почти изравнени. Според букмейкърите обаче португалският тим е сериозен фаворит.

Разбира се в Бенфика всички мечтаят най-накрая проклятието на Бела Гутман да бъде преодоляно. С унгарецът на чело, Бенфика взема две купи на европейските шампионати през 1961 и 1962 година. Клубът обаче не изплаща всички договорени заплати на Гутман и така треньорът проклина португалския гранд да не спечели нищо в следващите 100 години.

Торино и Марадона плачат: Юве отпадна, Бенфика е на финал в Лига Европа

Бенфика разплака Торино и Диего Марадона. Лисабонските орли отнеха възможността на Ювентус да играе финал в Лига Европа у дома при това...

Дори и за хората, които не са суеверни, загубените в последствие 7 финала на Бенфика са ясен знак, че това проклятие е имало и има своето огромно влияние върху представянето на отбора в последната среща от дадена надпревара. "Орлите" имат пет загубени финала за КЕШ и два за купата на УЕФА или Лига Европа. Миналата година Бенфика отново загуби финал-този път срещу Челси, отново за трофея Лига Европа.

За това сега мотивацията за победа е много голяма. Бенфика прави страхотен сезон както в Португалия така и в Европа. Тимът вече спечели португалското първенство, като шансът да вземе още три отличия за този сезон е доста голям.

За съжаление на всички фенове на Бенфика отборът няма да излезе в оптимален състав довечера. Наказания изтърпяват Лазар Маркович, Едуардо Силвио и Енцо Перес след тежките срещи срещу Ювентус на полуфинала. Заради травма няма да играе защитникът Силви, а появата на Любомир Фейса е под съмнение, като по последна информация сърбинът няма да играе.

Гол в 94-ата минута лиши Валенсия от нов подвиг, Севиля се завръща на финал в Лига Европа

Невероятна драма прати Севиля на финал в Лига Европа! Севилци загубиха от Валенсия с 3:1 на "Местая", но се класират след скъпоценния г...

От своя страна Севиля има доста по-незначителни проблеми със състава. Аут за финала са Кристофоро и Черишев, които са в лазарета от доста дълго време. Наказан за испанците е Самперио. От началото на сезона представянето на Севиля е противоречиво. В "Ла лига" отборът не успя да достигне до топ 4 и да участва в Шампионската лига. В Лига Европа пък класирането на финала бе по изключително късметлийски начин с гол в последните секунди на реванша срещу Валенсия. Футболистите на Севиля обаче доказаха пред цял свят, че не се предават никак лесно, независимо от обстоятелствата. Испанците със сигурност ще дадат всичко от себе си до последната минута довечера, за да отмъкнат трофея от ръцете на Бенфика.

 

СЕВИЛЯ - БЕНФИКА

Вероятни състави:

Лудогорец с приход от 13 милиона лева

След участието си в квалификациите за Шампионската лига и достигането на 1/8 финал в Лига Европа, българският шампион Лудогорец е дости...

СЕВИЛЯ: Бето, Коке, Парехо, Фасио, Морено, Карисо, Мбиа, Марин, Ракитич, Рейес, Гамейро

БЕНФИКА: Облак, Перейра, Луисао, Гарай, Сикейра, Джуричич, Гомес, Аморим, Гайтан, Лима, Кардосо

Стадион: "Ювентус Стадиум", Торино Съдия: Феликс Брих (Германия)

Начало: 21:45 часа

 

Де Хеа: Трябва да участваме в Лига Европа

Вратарят на Манчестър Юнайтед Давид де Хеа твърди, че всички в отбора искат да си осигурят участие в евротурнирите и през следващия сез...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят