ПСЖ пак показа класа и схруска "аспирините"

13869
ПСЖ пак показа класа и схруска "аспирините"
Снимка: Getty Images/Guliver

ПСЖ отново показа, че е сред скритите фаворити за спечелване на Шампионската лига. Французите спечелиха с 2:1 срещу Байер (Леверкузен) в реванша от 1/8-финалите на турнира. Така с общ резултат 6:1 парижани продължават напред. Днес, макар и в безсмислен мач, домакините показаха солидна тактическа зрялост и контролираха изцяло развоя на срещата.

Предвид преднината си от мача в Германия, ПСЖ не си даде много зор през първото полувреме. Байер се възползва и в 6-ата минута откри резултата. Юношата на Интер Джулио Донати центрира отдясно и Сидни Сам преодоля Сиригу. Липсата на залог отвори мача и атаките се редуваха пред двете врати. ПСЖ вдигна за няколко минути оборотите и веднага успя да изравни. Йоан Кабай центрира от корнер и бранителят Маркиньос с глава реализира. Това бе пореден гол от статично положение за ПСЖ през сезона. В следващите минути блесна гения на Златан Ибрахимович, но поредния му мощен удар срещна напредната греда. В 28-ата минута Байер получи дузпа за нарушение на Кристоф Жале срещу Ерен Дердийок. Вратарят Сиригу обаче спаси удара на Симон Ролфес. Това бе първата от няколко отлични намеси на стража, която го нареди сред най-добрите играчи в мача. До края на полувремето Байер не успя да отбележи нов гол, въпреки че бе по-настоятелният отбор.

През втората част ПСЖ демонстрира част от класата си. В 53-ата минута Лукас Дине намери Лавеци и аржентинецът от 11 метра разстреля Бернд Лено. Без да си дава много зор ПСЖ поведе в резултата и изцяло контролираше играта. Въпреки това на Сиригу му се наложи да показва класа след удари на Донати и Дердийок. В 70-ата минута Емре Чан симулира в центъра на терена и получи втори жълт картон, който съвсем уби интригата. Последните 20 минути се доиграха при лежерно темпо. ПСЖ е на четвъртфинал и определено няма да е сред желаните съперници от останалите отбори. Лоран Блан демонстрира, че отлично контролира отбора си, който видимо е израстнал тактически. За Байер (Леверкузен) остават позитивите от достигането до тази фаза на турнира. "Аспирините" ше трябва да се концентрират върху вътрешния шампионат, където гостуват на страшилището Байерн в събота.

СТАТИСТИКА:

1/8-финал реванш от Шампионската лига

ПСЖ - ЛЕВЕРКУЗЕН 2:1 (в първия мач 4:0)
0:1 Сам 6'
1:1 Маркиньос 13'
2:1 Лавеци 53'

ПСЖ: Сиригу, Силва, Маркиньос, Дине, Жале, Рабио, Пасторе, Кавани, Ибрахимович (72 - Менес), Лавеци (62 - Лукас)
Треньор: Лоран Блан

ЛЕВЕРКУЗЕН: Лено, Волшейд, Гуардадо, Топрак, Донати, Рейнарц (78 - Вагенер), Ролфес, Чан, Сам (68 - Брандт), Кастро (67 - Сон), Дердиок
Треньор: Сами Хуупия

Жълти картони: Жале, Рабио(ПСЖ) ; Дердийок, Чан, Вагенер (Б)
Червен картон: Емре Чан

Стадион: "Парк де Пренс", Париж

ПСЖ разкова Леверкузен и е на 1/4-финал

ПСЖ отнесе с 4:0 като гост Байер Леверкузен в осминафинален двубой от Шампионската лига. По този начин тимът на Лоран Блан на практика ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят