Реал (М) смаза Шалке 04 на "Фелтинс арена"

17292
Реал (М) смаза Шалке 04 на "Фелтинс арена"
Снимка: Getty Images/Guliver

Реал (М) смаза германския Шалке 04 на собствения му стадион "Фелтинс арена" с 6:1 в първи мач от 1/8-финалите в Шампионската лига. Кристиано Роналдо, Карим Бензема и Гарет Бейл се разписаха по два пъти във вратата на тима от Гелзенкирхен, а почетното попадение за домакините мушна Клаас Ян Хунтелаар.

Още в първата минута домакините застрашиха вратата на Реал Мадрид. Бенедикт Хьоведес игра с глава, но Жоел Матип не успя да достигне до топката, за да я насочи към мрежата. В 11-ата минута тимът от Гелзенкирхен отново създаде напрежение пред вратата, пазена от Касийяс. Бившият играч на Милан Кевин-Принс Боатенг отправи удар с глава, който обаче не затрудни Касийяс.

Реал победи Елче, този път без съдийска помощ

Реал (Мадрид) победи Елче с класическото 3:0 в среща от 25-ия кръг на Примера дивисион. В 34-ата минута Реал откри резултата след изпъл...

В 13-ата минута Реал поведе с 1:0 в результата. Гарем Бейл подаде на Кристиано, който пък с пета намери Бензема пред вратата на Шалке и французинът не пропусна да изведе "лос бланкос" напред в резултата.

Отборът на Йенс Келер обаче получи прекрасен шанс да изравни резултта само минута по-късно. След центриране отдясно защитата на Реал се пропука и Юлиан Дракслер получи възможност да стреля от изключително изгодна позиция, на няколко метра пред вратата нагостите. Шутът на младия талант обаче шутира в обсега на Касийяс и опитният страж изби, а при добавката играч на германския тим стреля в аут.

В 21-ата минута Реал вкара втори гол. Негов автор стана Гарет Бейл. Уелската звезда направи отлична индивидуална акция и с прецизен удал изпрати топката във вратата на Ралф Феерман.

До края на първата част футболистите на Реал, играещи в оранжеви екипи тази вечер, можеха да вкарат още голове, но пропуснаха поне 2-3 много добри възможности. В 32-ата минута Кристиано Роналдо уцели греда, а 5 минути по-късно Феерман направи спасяване с крак и попречи на португалската мегазвезда на реализира попадение. Минута преди края на първото полувреме Бензема не уцели вратата на Шалке от много близко разстояние след поредната опасна атака на испанците, а в самия край на първата част Кристиано можеше да се разпише във вратата на домакините, но топката бе избита след удара му.

Наказаха Роналдо за три мача

Испанската футболна федерация наложи наказание от три мача на звездата на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо, след като португалецът получ...

Седем минути след почивката резултатът стана 0:3. Гола отбеляза Кристиано. След като през първото полувреме не успя да запише името си сред голмайсторите, в 52-ата минута португалецът получи пас от Бейл, залъга по страхотен начин защитник на Шалке и с великолепен удар с левия крак "матира" Феерман.

Три минути по-късно Бензема пропусна чудесен шанс за 0:4, стреляйки неточно, но след още две французинът реализира второто си попадение в двубоя. Бензема получи вълшебен извеждащ пас с пета от Кристиано и вкара втория си голв срещата.

Головото шоу обаче все още не бе приключило и в 69-ата минута Бейл направи резултата 0:5. Той бе изведен в отлична позиция и с хубав удар преодоля Феерман, изпращайки топката в долния десен ъгъл на вратата му.

Минута преди края Кристиано отбеляза втория си гол в мача, след като бе изпуснат от бранителите на Шалке, а в последните секунди холандецът Хунтелаар с красив удар от въздуха реализира гола на утехата за германците.

Реал атакува Атлетико с Бейл и Роналдо

Футболистът на Реал (Мадрид) Гарет Бейл ще се завърне в игра за отбора си при домакинството на Атлетико (Мадрид) в турнира за Купата на...

С тази гръмка победа играчите на Карло Анчелоти на практика обезсмислиха реванша на "Сантяго Бернабеу" и вече спокойно гледат към 1/4-финалите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят