Щутгарт и Хамбургер вървят смело към изпадане от Първа Бундеслига

9634
Щутгарт и Хамбургер вървят смело към изпадане от Първа Бундеслига

Щутгарт и Хамбургер вървят смело към изпадане от германската Първа Бундеслига. В мачовете от междинния 27-и кръг бившият отбор на Красимир Балъков загуби гостуването си на Нюрнберг с 0:2. И двата гола за Нюрнберг отбеляза младият швейцарски талант Йосип Дърмич (43, 54). Нападателят вече има 15 гола в 26 срещи в Първа Бундеслига този сезон. Благодарение на тази победа Нюрнберг може да диша малко по-спокойно в битката за оцеляване в германския елит. Нюрнберг заема 14-а позиция в класирането с 26 точки и е на 2 над зоната на изпадащите, където се намира Щутгарт. Бившият тим на Красимир Балъков заема предпоследното 17-о място с 24 точки.

Хамбургер пък направи домакинско 1:1 с Фрайбург и продължава с трагичното си представяне в Бундеслигата, а заплахата от изпадане виси над тима с все по-страшна сила. Двата тима си размениха по един гол в рамките на пет минути в началото на второто полувреме. Първо Владимир Дерида откри за гостите в 50-ата минута, но скоро Пиер-Мишел Ласога успя да изравни за Хамбургер. Така отборът на Мирко Сломка се задържа над зоната на директно изпадане само заради повечето си вкарани голове от Щутгарт. Двата тима имат еднакъв актив - 24 точки и еднаква голова разлика - (-14), но благодарение на това, че Хамбург има 42 вкарани попадения, а Щутгарт - 40 е над чертата. Така тимът Рафа Ван дер Ваарт и компания заемат 16-а позиция, която ако остане до края на шампионата, ще ги прати на плейоф за оставане с тим от Втора Бундеслига. Фрайбург пък е една позиция по-нагоре с 26 точки.

Драматична загуба за Байер (Л) от Хофенхайм в Бундеслигата

Хофенхайм победи драматично Байер (Леверкузен) с 3:2 като гост в мач от 26-ия кръг на германската Първа Бундеслига. С този успех южняци...

След шест кръга без успех Байер (Леверкузен) най-накрая показа класа и спечели с 3:1 визитата си на Аугсбург. Победата приближи тима на Сами Хюпия на 4 точки до третия Шалке 04. Финалистът в Шампионската лига от 2002 година имаше сериозни проблеми с баварския си съперник и едва в края успя да изтръгне трите точки. Щефан Кийслинг беше точен още в 11-ата минута и това смути домакините, който до края на полувремето не успяха да се организират. В 33-ата минута Гонсало Кастро пропусна да вкара за 2:0, а в последните секунди на полувремето съдиите отмениха попадение на Сон Хюн-Мин от много тънко положение за засада. Аугсбург излезе преобразен за втората част и постави противника си под огромен натиск. Играта се развиваше основно в половината на Байер и в 50-ата минута Тобиас Вернер сътвори невероятен пропуск от няколко метра, като стреля в тялото на Бердн Лено. Все пак 9 минути по-късно халфът на домакините се реваншира с изравнителен гол след центриране на Рони Филп. Така Вернер бележи в четвърти пореден мач. В 64-ата минута отново той излезе на прекрасна позиция за реализиране, но не уцели вратата. Кийслинг напомни, че и Леверкузен е на терена с коварен шут в 66-ата минута, който Марвин Хитц изби в корнер. Аугсбург продължаваше да натиска и всички очакваха гол в мрежата на гостите. Такъв обаче падна във вратата на баварците. В 80-ата минута Сон Хюн-Мин направи двойно с Юлиан Бранд и със силен удар по диагонала наказа Хитц, който беше застанал неправилно до гредата. След само три минути бившият футболист на Байерн (Мюнхен) Емре Джан реши всичко с прецизен изстрел, като и гредата му помогна за крайното 3:1 в полза на Байер. Поражение оставя Аугсбург на 3 точки от Лига Европа.

Айнтрахт (Франкфурт) пък срази Борусия (Мьонхенгладбах) с 1:0 у дома и може да се каже, че си гарантира мястото в Първа Бундеслига и през следващия сезон. Седем кръга преди края "червено-черните" са на 8 точки от 16-ото място, което може да ги изпрати във втория ешелон. Намиращият се в отлична форма Хоселу заби победния гол в 16-ата минута, след като пребори Мартин Щранцл и не даде шанс на Марк-Андре тер Стеген. Това е четвърто попадение за испанския нападател в последните три мача на тима на Армин Фее. В 37-ата минута той направи по-трудното, след като не успя да уцели опразнената врата от 2-3 метра. Тер Стеген имаше късмет и в 72-ата минута, когато инстинктивно спаси голов изстрел на Мартин Ланиг. Борусия разочарова с изявите си и е само на точка от това да остане извън Лига Европа. Днес Макс Крузе пропусна двете най-добри възможности на гостите.

Тимът на Хофенхайм надигра с 3:1 у дома Хановер 96. Мачът започна отлично за гостите от Хановер, които поведоха с 1:0 в резултата с ранен гол на Леон Андреасен в 10-ата минута. Само три минути по-късно обаче Хофе изравни резултата с попадение на Еуген Полански. Шест минути след почивката Антони Модест даде аванс на домакините в резултата, а в последните секунди Себастиан Руди реализира третото попадение за Хофенхайм. Преди това, в 76-ата минута, директен червен картон получи Мануел Шмийдебах от Хановер и гостите доиграха срещата с 10 души. Хофенхайм заема 10-а позиция в класирането с 35 точки, докато Хановер е 12-и с 29 и не може да се чувства сигурен за оставането си в германския елит.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com