Ювентус преподаде урок по пресметливост на Милан

15774
Ювентус преподаде урок по пресметливост на Милан
Снимка: Getty Images/Guliver

В супердербито на 26-ия кръг на Серия А шампионът на Италия „Ювентус” показа убийствена ефективност и приземи лошо вдъхновения за срещата „Милан” – 2:0 насред „Сан Сиро”.

Срещата започна по-мудничко, като „Милан” владееше повече топката, но без особена идея какво да прави, докато „Ювентус” дебнеше за контраатаки чрез Йоренте и Тевес.

Милан надигна глава, Интер с нова издънка

Отборът на Милан спечели гостуването си на Сампдория в мач от 25-ия кръг на Серия А с 2:0, докато другият милански гранд Интер стигна с...

Първата истински чиста възможност се откри пред „Старата госпожа”. Тогава Тевес успя да открадне една топка от Таарабт, който първоначално му я беше взел, влезе рязко в наказателното поле, Рикардо Монтоливо му бутна кълбото, но то отиде право на крака на Йоренте и той от три метра не можа да преодолее Абиати, който спаси с крак.

Отговорът на „Милан” беше светкавичен – контраатака на росонерите и добър дрибъл на Таарабт, който изведе Абате отдясно и центрира, като само точната реакция на Буфон попречи на Пацини да открие. В 26-тата минута Рикардо Кака по чудо не вкара – нова много хубава атака в червено-черно доведе завърши с точен пас към останалия сам в наказателното поле бразилец, след като Таарабт прескочи топката и Кака стреля право в краката на Буфон. Рикошетът прати кълбото отново при Кака, който пак стреля, преодолявайки вратаря на Юве, но на голлинията Леонардо Бонучи успя да избие и спаси сигурен гол.

Росонерите продължиха с натиска, пресирайки жестоко Юве и отнемайки почти всяка топка още до централната линия и само точния шпагат на Асамоа предотврати нов голов удар на Андреа Поли след добро гърдиране на Пацини, а след това Буфон трябваше да отразява топовен шут на Монтоливо. А в 39-тата минута Пацини се обърна много добре след като получи пас с гръб към вратата и стреля, но Буфон спаси. Вратарят на „Старата госпожа” се намеси отново само след три минути, когато хвана фалцов и много силен удар на Кака, а при добавката Поли прати топката в аут.

И когато изглеждаше, че голът във вратата на гостите е въпрос на време, „Ювентус” наказа увлечените напред домакини. Дълъг пас беше проспан от защитата на „Милан”, Клаудио Маркизио овладя в наказателното поле, върна назад към влизащия Лихтщайнер, той на скорост се вклини до аутлинията и намери Йоренте сам пред празната врата, като за испанеца остана само да бутне топката в мрежата на Абиати – 0:1.

Второто полувреме не предложи нещо по-различно като постройка на игра от двата отбора – „Милан” със здрава преса, а Юве на контраатака. Първото положение във втората част беше за Тевес след само две-три минутки игра, който се пребори с Рами при дълъг пас на Пирло и стреля по земя по диагонала, но Абиати спаси. Отговорът на домакините беше светкавичен – остро центриране на Таарабт беше пропуснато от Пацини и за малко да изненада Буфон, който трябваше да реагира в последния момент на получилата се заблуда от разминаването на нападателя на „Милан” с кълбото. А минута след това Андреа Поли не успя да засече както трябва центриране на Кака и да вкара от близка дистанция, като при ситуацията Поли и Касарес сблъсъкаха главите си и халфът на „Милан” беше сменен от сочения за голям талант Рикардо Сапонара.

Наполи натупа с лекота отчайващия Милан

В първото от двете големи дербита на 23-ия кръг в Серия А отборът на „Наполи” се разправи с „Милан” с 3:1 и оку...

„Ювентус” обаче съвсем скоро показа защо е най-добрият отбор в Италия. След малко повече от час игра Тевес получи топката фронтално срещу вратата и необезпокояван от никого в червено-черно стреля с мощен шут от около 20-тина метра, топката рикошира в горната греда и се заби във вратата – 0:2.

Второто попадение на практика сложи край на мача, като Пирло можеше да вкара трети гол след прецизен пряк свободен удар, но топката лизна горната греда от външната страна. „Милан” се отчете със силен удар на Емануелсон, който беше спасен с вещина от Буфон. А в 87-та минута Погба мина пак на парад през центъра и със свиреп шут нацели дясната греда на Абиати. В 94-тата минута резервата Робиньо също разтресе напречната греда.

СТАТИСТИКА:

МИЛАН – ЮВЕНТУС 0:2

Юве си поигра с Интер, заради Мадзари дерби на Италия нямаше

Ювентус за пореден път доказа, че е класа над останалите отбори в Серия А. Шампионите победиха Интер с 3:1 в т.н. "дерби на Италия". Та...

0:1 Йоренте 44

0:2 Тевес 68

МИЛАН:  Кристиян Абиати; Иняцио Абате, Даниеле Бонера, Адил Рами, Урби Емануелсон; Найджъл Де Йонг, Рикардо Монтоливо (71 Кейсуке Хонда), Адел Таарабт (75 Робиньо), Андреа Поли (53 Рикардо Сапонара); Рикардо Кака; Джампаоло Пацини

Треньор: Кларънс Зеедорф

ЮВЕНТУС: Джанлуиджи Буфон; Стефан Лихтщайнер (84 Симоне Падоин), Андреа Бардзали, Леонардо Бонучи, Мартин Касерес; Андреа Пирло, Клаудио Маркизио, Квадво Асамоа, Пол Погба; Карлос Тевес (92 Себастиян Джовинко), Фернандо Йоренте (90 Пабло Освалдо)

Резултатите от Серия А в очакване на голямото дерби

Отборът на Киево Верона пропусна добра възможност да се отдалечи от зоната на изпадащите, след като загуби гостуването си на Аталанта о...

Треньор: Антонио Конте

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят