Видич обяви, че напуска Юнайтед, спрягат го за Интер

16674
Видич обяви, че напуска Юнайтед, спрягат го за Интер
Снимка: Getty Images / Guliver

Капитанът на Манчестър Юнайтед Неманя Видич реши да напусне "Олд Трафорд" след края на сезона. Договорът на 32-годишния сръбски защитник изтича и той ще напусне клуба като свободен агент. Новината бе потвърдена от самия футболист.

В официално съобщение Видич заяви:

"Прекарах осем чудесни години в клуба. Периодът, в който играх за Юнайтед, без съмнение е най-добрият в цялата ми кариера. Не съм си и представял, че ще спечеля 15 важни трофея. Никога няма да забравя и онази прекрасна вечер в Москва (б.р. - победата над Челси във финала на Шампионската лига през 2008 г.), спомените от нея ще бъдат живи за мен и за феновете винаги. Въпреки хубавите моменти обаче реших да напусна след края на сезона. Имам нужда от ново предизвикателство. Искам да направя най-добрия избор за себе си за оставащите ми години във футбола. Със сигурност обаче няма да остана в Англия, тъй като Юнайтед е единственият клуб, за който бих играл на Острова. Имам няколко варианта пред себе си и ще избера най-правилния за мен и за моето семейство. Оттук нататък ще се концентрирам върху това да дам най-доброто, на което съм способен, за Юнайтед до края на сезона. Силно се надявам вече спекулациите около бъдещето ми да престанат."

Според италианските медии Видич вече се е договорил с Интер, където ще продължи кариерата си.

Новината със сигурност ще бъде приета като шамар от мениджъра на "червените дяволи" Дейвид Мойс. Той силно се надяваше, че сърбинът ще остане на "Олд Трафорд". Наскоро Мойс дори заяви: "Не съм абсолютно сигурен за контракта на Видич. Не съм го поглеждал. Но съм сигурен, че изпълнителният директор и клубът ще направят нужното да подновят този договор. Видич не е стар. Той е страхотен централен защитник, световна класа. Със сигурност е най-добрият бранител, с който съм работил."

С Юнайтед Видич стана шампион на Висшата лига пет пъти (2007, 2008, 2009, 2011, 2013), спечели един път Шампионската лига (2008) и три пъти Купата на лигата (2006, 2009, 2010), пет пъти Къмюнити Шийлд (2007, 2008, 2010, 2011, 2013) и един път световното клубно първенство (2008).

Челси и Юнайтед в спор за Кавани

Челси и Манчестър Юнайтед са в навечерието на битка на трансферния пазар за уругвайската звезда Едисон Кавани. Нападателят не се чувств...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят