128 503,75 лв. дава фонд "Солидарност" на Габрово за справяне с щетите от бедствието през юни 2014 г.

7787
128 503,75 лв. дава фонд "Солидарност" на Габрово за справяне с щетите от бедствието през юни 2014 г.

Община Габрово е сред десетте публични институции, които получават безвъзмездна финансова помощ по линия на фонд „Солидарност“ на Европейския съюз във връзка с бедствията от периода 19-23 юни миналата година, информират от местната администрация.

Общата стойност на подписания с Министерство на регионалното развитие и благоустройството договор е 128 503,75 лв, съобщава Дарик нюз.

ЕС помага на България, Румъния и Италия да се справят с щетите от наводненията през 2014 г.

Европейската бюджетна комисия реши България, Румъния и Италия да получат общо 66.5 милиона евро помощ, за да се възстановят от масовите...

В рамките на 16 месеца ще бъде извършено почистване на наноси от тиня, речен камък, пясък, строителни отпадъци и други в шест критични участъка от коритото на р. Янтра, два участъка от коритото на р. Синкевица и един участък от коритото на р. Паничарка.

Вследствие на интензивните валежи от 19 и 20 юни 2014 г. нивото на трите реки и местните дерета се увеличи рязко, с което бяха причинени поражения и материални щети. В селата Новаковци, Гъбене, Козирог, Стойчевци, Цвятковци, Беломъжи, Съботковци и Армени бяха разрушени улици, водостоци, паднала подпорна стена, а речните легла на р. Янтра и притоците й бяха затлачени с отложен речен камък, тиня и пясък.

Чрез предвидените дейности ще се подобри проводимосттта на речните легла и ще се намали рискът от излизане на реките от коритата им, наводняване на прилежащите терени, нанасяне на социални и имуществени щети.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com