Балкански фолклорен сватбен фестивал в Етъра

13374
Балкански фолклорен сватбен фестивал в Етъра

Балкански фолклорен фестивал „Сватбата – единство и многообразие” ще реализира АЕК „Етър” в рамките на тазгодишната сесия по Програма Култура на Община Габрово.

През 2008 година АЕК „Етър” организира национален фестивал на сватбената обредност под името „Сватбата - единство и многообразие”. Той бе посветен на европейската година на междукултурния диалог и беше първото по рода си мащабно представяне на сватбената обредност от различни региони на България.

Откриват Международното биенале на хумора и сатирата

Официалното откриване на 22-рото Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата – Габрово 2015 и награждаването на лауреа...

Фестивалът предизвика голям интерес сред специалисти и публика. Седемте му поредни издания го превърнаха в значимо за града и страната събитие. Организаторите видяха в това потенциал за разширяване на обхвата на събитието и неговото надграждане и предложиха изданието, посветено на 155 години Габрово град, да бъде с участието на формации от Сърбия, Македония, Гърция и Турция.

Идеята е фестивалът да прерасне в Балкански, с цел да утвърди образа на Габрово като фестивален град и като град на толерантност и предприемчивост, който се грижи за съхраняването, предаването и популяризирането на културното многообразие като важна част от културната идентичност на Балканите и съществен елемент от световното културно наследство, предаде Дарик.

Проектът е в съответствие с визията за развитие на града в дългосрочен план, която включва културни инициативи с международно съдържание, участие, измерение, стойност и публики, които допринасят за културното и икономическо развитие на града и предлага устойчив механизъм за стимулиране развитието на културния и творчески туризъм и културните и творческите индустрии в региона.

Общата стойност на проекта е 11 660 лева, като съфинансирането по Програма Култура е в размер на 8 940 лева.

"За Перник с любов" - Водна Кула Арт Фест срещу социалната апатия

Изкуството може да е лекарство срещу масова апатия, срещу криворазбрани цивилизации и ориентир към общочовешки ценности – това за...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com