Болницата в Габрово кандидатства отново пред "Българската коледа"

12739
Болницата в Габрово кандидатства отново пред "Българската коледа"

Болницата в Габрово отново предвижда да кандидатства за дарение пред инициативата „Българската Коледа”. Това съобщи изпълнителният директор на лечебнтоо заведение МОБАЛ „Д-Р Тота Венкова” – Габрово д-р Нели Савчева.

Новите приоритети на президенството за следващата кампания са обявени преди броени дни. Те са изготвени установяване на ранни малоформации на децата и болести на обмяната.

"Българската Коледа" направи дарение на болницата във Видин

„Българската Коледа” дари слухов апарат за новородени на видинската болница. Това каза д-р Виолета Дочкова, директор на М...

„Още не сме обмислили какви са нуждите на нашата болница в тази насока. Ще се водят разговори с началниците на педиатричното и неонатологичното отделения и тогава ще стане ясно от какво имаме нужда”, посочи д-р Савчев пред радио "Фокус".

Според нея в тежката ситуация, в която се намират болниците в момента, „Българската Коледа” е един много добър шанс да се получи апаратура. Габровската болница е бенефициент по инициативата за трети път и с получената апаратура двете отделения - детско и неонатологично са вече окомплектовани по изискванията на стандартите.

„Процедурата беше много добра. Нашето лечебно заведение е кандидатствало по много проекти и оперативни програми, по които документацията е доста тежка за попълване. В инициативата Българската Коледа тези процедури са сведени до минимум и това е много добро облекчение за българските болници”, посочи още д-р Нели Савчева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com