Община Трявна отбеляза тържествено 3 март

4594
Община Трявна отбеляза тържествено 3 март
Снимка: Община Трявна

Община Трявна тържествено отбеляза 3 март – Националния празник на Р България и 144 години от Освобождението на страната ни. Празничната програма започна пред паметния мемориал “Стена на храбростта” в гр. Плачковци, на който са изписани имената на всички онези български герои от Община Трявна, взели участие в освободителните войни и дали живота си в името на Свободата на България. Своята почит отдадоха кметът на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева, зам.-кметът на Община Трявна г-н Марин Маринов, кметът на Кметство Плачковци г-н Борислав Борисов, председателят на Общински съвет-Трявна инж. Стефан Петров, жители и гости на Плачковци.

 

Патриарх Неофит: Свободата е онова, което ни отличава да бъдем миротворци

"И днес свободата и независимостта не са даденост за никого и остават ценности, за които трябва да се борим и да отстояваме по пътя на ...

Своето приветствие към официални лица, жители и гости, отправи г-н Борислав Борисов, след като тържествено издигна националното знаме на България под звуците на химна “Мила Родино”. “За мен е чест на този ден, днес, да застана тук пред Вас и да Ви честитя Националния празник на Р България! Всеки един българин с радост, признателност и уважение се прекланя пред подвига и делото на великите ни предци, заради които ние живеем в свободна родина! Това е денят на възстановяването на българската държава, ден, отдалече 144 години в историята ни, но и толкова близък в сърцата ни! Историята на Освобождението ни е история на българското възкресение, то не е самостоятелен политически акт в резултат на Руско-турската освободителна война, то е изковано във вековете на успелите да изковат българския дух и днес развявайки трибагреника нека помним, че сме наследници на изстрадал, но преминал през столетията горд народ!” заяви кметът на Кметство Плачковци, след което своето поздравително слово отправи и кметът на Община Тряна г-жа Силвия Кръстева.

 

“Днес е 3-ти март, свещена дата за всички нас! Защото на 3-ти март 1878 год. е подписан Санстефанският мирен договор и именно тогава отбелязваме края на една война! На 3 март една империя признава свободата на един малък, но велик народ – на България! Смятам, че всяка година, на тази дата, историята ни изправя пред едно изпитание да събудим духа си на горди българи, на свободни! Нека на този тържествен ден, в който отбелязваме 144-та година от Освобождението на България от Османско иго отдадем почит и преклоним глави пред паметта на хилядите българи, дали живота си за България, защото за тях Родината е била над всичко! Нека днес и ние на свой ред, въпреки изпитанията, пред които сме изправени и въпреки трудните времена покажем с делата си, че сме силни българи, че сме горди с миналото си и отговорни към бъдещето си! Честит празник! Да живее България!” поздрави всички присъстващи г-жа Силвия Кръстева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГАБРОВО:

Одит на Дома на хумора и сатирата в Габрово: Секретен е, защо?

Gabrovo story: "Sweet European funds for the mayor's brother - OLAF is looking at a whistleblower tip (PHOTOS)"

Guarded by police officers: The mayor's brother in Gabrovo removes a fence, which he does not own (VIDEO and PHOTOS)

"You appropriate the door and the lucrative property is yours: Is that what the mayor of Gabrovo does?"

Сладки европари за брата на кметицата на Габрово: ОЛАФ гледа разобличаващ сигнал (СНИМКИ)

Заради явна грешка: Тунелът под Шипка ще продължи да кротува още дълго време

Възрастно семейство загина при пожар в Габрово

Заради неработещ светофар: Патрулка и кола се удариха в Габрово

Финансов колапс: Дряновски завод е поставен на ръба след спрян договор за модернизация на вагони

Теди Джорджо: Трябва да има образователен ценз за кандидатите за кметове и общински съветници (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com