Пет години затвор за лекар, причинил смъртта на родилка и бебето ѝ

1595
Пет години затвор за лекар, причинил смъртта на родилка и бебето ѝ
Снимка: БГНЕС

Двама лекари, причинили смърт на родилка и нейното бебе са осъдени по обвинение на Окръжна прокуратура – Габрово - престъпление по чл.123, ал.ІІІ, предл. ІІ-ро, във вр. с ал.І от НК. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Велико Търново.

Съдът осъди д-р Димитър Ангелов на пет години лишаване от свобода при общ режим. Наказанието на д-р Севдалина Колева е три години лишаване от свобода, което на основание чл. 66 НК е отложено с изпитателен срок от пет години. д-р Севдалина Колева е лишена от право да упражнява лекарска професия за срок от три години, а д-р Димитър Ангелов - за пет години.

1 млн. лв. са щетите последните наводнения в Габровско

1 милион лева са щетите от последните наводнения в района на Габрово. Това каза кметът на града Таня Христова. Според нея, за да ...

Съдът призна за виновни двамата лекари от „Акушеро-гинекологично отделение” в МБАЛ „Д-р Т. Венкова” – Габрово, за това, че през периода 18 септември – 4 октомври 2013 г., в независимо съпричинителство, поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност /д-р Димитър Ангелов като началник на „Акушеро-гинекологично отделение” и дежурен лекар и д-р Севдалина Колева - дежурен лекар акушер-гинеколог/, като всички пропуски и нарушения са довели до причиняване на смъртта на 26.09.2013 г. в Неонатологично отделение на МБАЛ – гр. Габрово на новороденото бебе Александър и на 04.10.2013 г. в Университетска болница за амбулаторно лечение „Д-р Г.Странски” – гр .Плевен смъртта на родилката Десислава М., като е причинена смърт на повече от едно лице - престъпление по чл.123, ал.ІІІ, предл. ІІ-ро, във вр. с ал.І от НК.

Присъдата на Окръжен съд Габрово подлежи на обжалване пред Апелативен съд Велико Търново.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com