Приключиха двете екокампании на община Трявна за разделно събиране на отпадъци в детските градини

4105
Приключиха двете екокампании на община Трявна за разделно събиране на отпадъци в детските градини
Снимка: Община Трявна

С предадени хартиени и пластмасови отпадъци и получени нови образователни книжки – така завършиха двете екокампании на Община Трявна, насърчаващи разделното събиране на отпадъци. Инициативите, под наслов “Предай непотребна пластмаса, вземи нова книга” и “Използвана хартия за нова книга” се проведоха в трите детски градини на територията на общината – ДГ “Светлина” – Трявна, ДГ “Калина” – Трявна и ДГ “Осми март” – Плачковци и бяха насочени към най-малките.

Целта на кампаниите е да се възпита и създаде у децата отговорно екологично поведение към опазването на околната среда и да осъзнаят колко важно и полезно е разделното събиране на отпадъци. Предоставянето на образователни книжки, от друга страна, ще засили интереса и любовта на малчуганите към четенето и тяхното интелектуално израстване. Така в продължение на две седмици, малките сладури имаха възможност да занесат в детските градини разделно събраните от тях и техните родители пластмасови и хартиени отпадъци.

Община Трявна зарадва малчуганите от ДГ "Светлина" по повод двете екокампании за разделно събиране на отпадъците

Днес Община Трявна зарадва малките сладури от Детска градина “Светлина” с образователни книжки по повод двете екокампа...

За своето добро дело, първо бяха поощрени малчуганите от Детска градина “Осми март” в Плачковци. Децата с радост и гордост споделиха, че вече знаят как да отделят хартията и пластмасата от останалите битови отпадъци и с нетърпение очакваха новите си 18 книжки, които бяха раздадени от екологът на Община Трявна – г-жа Катрин Дабкова. Предадени бяха употребени хартиени отпадъци, както и пластмасови бутилки и кутии.

След ДГ “Осми март” в Плачковци, раздаването на образователни книжки продължи и в Детска градина “Калина” в Трявна. Тук малчуганите от детските и яслени групи бяха зарадвани, заради добрият пример, който не спират да показват на своите връстници и родители. Заедно със своите учители, децата постоянно се учат как да събират разделно отпадъците. Регулярно в детското заведение се провеждат специални занятия, които са насочени именно към правилното изхвърляне на хартия, пластмаса и стъкло.

Своите нови образователни книжки получиха първо най-големите представители на ДГ “Калина” – малчуганите от детска група “Мики Маус”. С много вълнение и ентусиазъм децата показаха на еколога на Община Трявна къде трябва да изхвърляме стъклените отпадъци – със зелен флумастер, те, свързаха стъклената бутилка със зеления контейнер в учебните книжки, по които работят със своите педагози, а след това показаха и своя обособен кът за събиране на ненужната хартия.

Раздадени бяха и детски книжки на малчуганите от детски групи “Мечо Пух” и “Бон Бон”, които също обещаха, че ще продължат  разделното събиране на отпадъци.

Екокампания на община Трявна: “Предай непотребна пластмаса, вземи нова книга”

В продължение на една седмица, община Трявна организира  нова екокампания под наслов ,,Предай непотребна пластмаса, вземи нова кни...

Екоинициативата, днес, завърши при най-малките сладури от яслените групи към ДГ “Калина” в Трявна, които показаха, че по нищо не изостават от по-големите в разделното събиране. Добрият пример, който те ни дават е непрекъснатото събиране на хартиени и пластмасови отпадъци в два обособени за целта коша и правилното им изхвърляне в цветните контейнери за разделно събиране. С голямо желание децата носят и пластмасови “Капачки за бъдеще”, които заедно със своите учители предават в големите сърца за закупуване на кувьози и неонатални линейки в страната.

Събирането на хартиени и пластмасови отпадъци ще продължи в понеделник в Детска градина “Светлина”, където децата също ще получат образователни книжки за своята благородна дейност. Всички събрани отпадъчни материали ще бъдат предадени за рециклиране.

Община Трявна изключително много благодари на всички деца, които се включиха в двете екокампании и им пожелава преди всичко да са здрави, да не спират да ни радват и да продължават да показват добрия пример на всички нас. Защото доброто е заразно!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГАБРОВО:

ЕРМ Запад и ТУ-Габрово ще си партнират в подготовката на специалисти за енергетиката

Одит на Дома на хумора и сатирата в Габрово: Секретен е, защо?

Gabrovo story: "Sweet European funds for the mayor's brother - OLAF is looking at a whistleblower tip (PHOTOS)"

Guarded by police officers: The mayor's brother in Gabrovo removes a fence, which he does not own (VIDEO and PHOTOS)

"You appropriate the door and the lucrative property is yours: Is that what the mayor of Gabrovo does?"

Сладки европари за брата на кметицата на Габрово: ОЛАФ гледа разобличаващ сигнал (СНИМКИ)

Заради явна грешка: Тунелът под Шипка ще продължи да кротува още дълго време

Възрастно семейство загина при пожар в Габрово

Заради неработещ светофар: Патрулка и кола се удариха в Габрово

Финансов колапс: Дряновски завод е поставен на ръба след спрян договор за модернизация на вагони

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com