10 непретенциозни едногодишни растения, които може да отглеждате вкъщи

32469
10 непретенциозни едногодишни растения, които може да отглеждате вкъщи
Снимка: zoosnow/Pixabay

Едногодишните са сигурен начин за бързо добавяне на цвят към контейнери, саксии за прозорци и голи места в цветни лехи. Но вие получавате най-добрия цъфтеж за парите си и обещание, че те ще поникнат бързо.

1. Невен

Можете да заложите на тази класическа бързорастяща годишна класика, която е безплатна. Ярки цветове от жълто, оранжево и махагон, които се проявяват в рамките на осем седмици след сеитбата. За най-добри резултати засадете невена на слънце и в добре дренирана почва.

2. Сладък грах

Това цвете изглежда най-добре, когато се катери по беседки, перголи или огради. Сладкият грах обича хладното. Накиснете семената за няколко дни преди засаждането. Опияняващият аромат – смесица от мед, жасмин и портокал – ароматизира въздуха доста успешно.

3. Ипомея

Старомодният чар и цветята във формата на тръба в розово, бяло, лилаво, синьо и магента правят тази бързорастяща едногодишна лоза любима. Истински поклонник на слънцето, листенцата се разгръщат всяка сутрин, за да поздравят деня.

4. Циния

Малките стръкчета се появяват само дни след сеитбата, като цветята се появяват около шест седмици по-късно. Циниите са любими букети. Те се нуждаят от почти нулева грижа през вегетационния период.

5. Флокс

Енергично цвете, което е колкото красиво, толкова и жилаво, флоксът е интелигентен избор за градинари, които търсят бързо решение на трудно за отглеждане място.

6. Ергенско копче или метличина

Цветята, които можем да отглеждаме на терасата

Балконните градински пространства са предпочитани. Те са нещо, което не много хора имат, но нещо, за което много хора жадуват, не само ...

Сладки като копче, витринните му цветя са връщане към градината на баба. Лесни за отглеждане и бързи за показване, те трябва да се засяват в слънчеви райони, където зрялото растение може да се самозасее и натурализира.

7. Настурция

Технически тревисто многогодишно растение, настурция често се третира като едногодишно. Бързо растяща и лесна за грижи, тя печели наградата за най-красиво ядливо цвете, с брилянтни оранжеви цветове върху изумрудено зелена зеленина.

8. Калифорнийски мак

С листа, наподобяваща папрат, чашовидни цъфтя с цвета на залязващото слънце и лесно растяща природа, има какво да харесате в това диво цвете.

Кои цветя можем да отглеждаме в коридора или по стълбището

Стайните растения са важна характеристика на добре обзаведения коридор. Именно тук гостите получават първото си впечатление за вътрешно...

9. Слънчоглед

Обичана от художници, градинари и диви животни, тази красавица с форма на маргаритка с ефектен цъфтеж и винтидж чар расте много бързо. Засадете тези бързорастящи едногодишни растения в цветни лехи и градини за рязане или по границите.

10. Космос

Наистина извън този свят, елегантните, подобни на креп цветове на Космос на дълги, тънки стъбла са като никой друг. Докато семената започват супер бързо, цъфтежът на растението е най-добрият през лятото, така че търпението е от ключово значение. Грижите са минимални, а шоуто е грандиозно. Просто не забравяйте да защитите космоса от силни ветрове.

Това едногодишно растение се самозасажда и се разпространява с лекота. Пестеливите градинари може да събират семена през есента, за да ги засадят на различни места през пролетта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Ето кои растения ще ви помогнат да прогоните голите охлюви от градината си

Кога е най-доброто време за пръскане на черешите?

Градинар сподели как е правилно да се сее салатата и марулята

Цветята, които издържат дори в жегата

Засаждане на пипер - трябва ли да се използва пепел

Грижа за зеленчуковата градина в зависимост от вида на почвата

4 цветя за вашата градина, които ще цъфтят и в най-голямата суша

Добра грижа за стайните растения през пролетта

Премахване на плевели БЕЗ химикали в градината

Кои грешки при засаждането на картофи могат да съсипят цялата реколта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com