5 стъпки при изнасяне на цветята на балкона

32483
5 стъпки при изнасяне на цветята на балкона
Снимка: iStock

Както хората имат нужда от време за адаптация, така и растенията. Времето се затопля, пролетта напредва и съответно имате желание да ги изнесете на балкона. Преди това обаче да стане, трябва да предвидите време и за адаптация. В следващите редове ще научите 5 стъпки за правилната и успешна адаптация на растенията, преди да ги изкарате навън.

Сложете цветята на слънчево място

Украсете терасата си с тези 2 вида ПРОЛЕТНИ цветя

Когато навън стане по-топло, обичаме да излизаме на терасата, за да дишаме чист въздух. Уморени от сивото зимно време, ние сме щастливи...

Ако не сте ги съхранявали на място, където да бъде огрявани от слънчева светлина, то растенията ще имат нужда от известно време за привикване към слънчевите лъчи. Сложете ги на огрявано място у дома. Хубаво е, че прозорците до някаква степен се явяват филтър на слънчевата светлина. По този начин те се предпазват от прегаряне.

Изнасяйте цветята на балкона в най-топлата част на деня

Когато е най-топло следобед ги изкарайте на балкона. Вечерта обаче ги приберете, тъй като през нощта и рано сутрин температурите са все още ниски и може да се стигне до измръзване. Тази процедура трябва да я правите поне 10 дни. Упражнението е голямо, но по този начин калявате растенията си и те няма да бъдат повредени от сезонните промени.

Първоначално ги сложете на по-сенчесто място

5 лесни идеи за обзавеждане на тесен и малък балкон

В последно времебалконът стана хит за всеки собственик на жилище. Във времето на ограничения заради пандемията, всеки се стреми да напр...

Дори да са цветя, които са свикнали да се препичат на слънце, то ги сложете първоначално на по-сенчесто място. Това е така, защото до преди този момент са били на тъмно и сенчесто място. Ако не го съобразите, то има риск да прегорят и съответно да окапят. Адаптацията у дома би била чудесно начало, но тя трябва да продължи и когато ги изнасяте навън.

Сложете ги на място, където няма вятър

В началото е важно да бъдат на закътано или ъглово място, където има относително спокойствие от вятъра. Почти няма цвете, което да обича да го брули вятъра, а когато става въпрос за адаптация, това е почти сигурно. Нещо повече, вятърът може да нанесе невъобразими щети на растенията ви още в самото начало и да не могат след това да разцъфнат или дори да ги загубите.

Поливането

То също трябва да бъде съобразено с новото място. Ако досега сте ги поливали веднъж на няколко дни, то на открито може да се нуждаят от повече поливане. Проверявайте влажността на почвата. Не поливайте много и на често. В противен случай това би довело до висока влажност, която да разруши кореновата система и в крайна сметка да се стигне до загуба на растението. Ако горният слой на почвата е сух, тогава сложете малко вода. Преди да полеете растенията, направете тази проверка.

Цветята, които можем да отглеждаме на терасата

Балконните градински пространства са предпочитани. Те са нещо, което не много хора имат, но нещо, за което много хора жадуват, не само ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Може ли да се сади в градината през Страстната седмица?

Защо опитните градинари поръсват градината със захар?

Засаждане на картофи - НЕ правете тези грешки

Може ли да се засаждат домати всяка година на едно и също място

Как да се отървете от листни въшки - 3 метода, които работят

Защо репичките стават горчиви?

Кога е най-добре да се извадят луковиците на лалетата?

Торете розата с това през пролетта и тя ще цъфти цяло лято

Задаждане на краставици през май 2024 - кои са най-добрите дати

Колко често трябва да се поливат краставиците

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com