8 стайни растения за заети хора, които обичат цветята

6709
8 стайни растения за заети хора, които обичат цветята
Снимка: iStock

Да отглеждат растения у дома не е трудно нещо, но все пак изисква грижи и не всеки може да отделя достатъчно време на цветята и да ги полива редовно, за да не умрат от липса на вода. Има обаче някои растения, които не са толкова взискателни и определено са подходящи за заетите хора, които все пак искат да имат цветя у дома, на които да се радват. Кои са растенията, които са подходящи за заетите/мързеливи любители на цветя:

1. Драцена

Това растения се отглежда на полусянка, защото обича светлината, но не и топлината. В никакъв случай не я дръжте близо до парното или до прозореца. Веднъж седмично ѝ е напълно достатъчно да я поливате, а зимно време може и по-рядко.

Колко често трябва да поливаме цветята според сезоните?

2. Зелена лилия

Тя няма нужда от много вода, даже може да не я поливате 1-2 седмици и нищо няма да ѝ стане, защото съхранява влагата в корените си. Зелената лилия може да я отглеждате както на сенчесто, така и на светло място. Единственото, което трябва да съобразите, е да няма директна слънчева светлина.

3. Алое вера

Това растение е топлолюбиво и затова ще се чувства добре до прозореца, където влиза директна слънчева светлина. През зимата е добре да го преместите близо до парното. Има нужда от поливане на всеки 10 дни, но с малко количество вода. Колкото по-големи листа има растението Алое вера, толкова повече гел може да се извлече.

4. Сансевиера

Листата са ѝ доста чувствителни към топлината и бързо изсъхват, затова не бива да се държи на място с директна слънчева светлина. Но парното не пречи на растението. Сансевиера е подходяща за мързеливи градинари, защото може да издържи няколко седмици без вода. Внимавайте, когато поливате растението, защото не понася подгизнала почва.

5. Ешеверия

Тя обича директната слънчева светлина и топлината от парното и издържа по няколко седмици без поливане. Ешеверията складира влага в корените си и през зимата може изобщо да не я поливате.

6. Аспарагова папрат

Това растение е от семейство Аспержови и не е водолюбиво. Хубаво е пръстта в саксията да се напоява с вода и да се полива, когато напълно изсъхне. Растението обича въздуха и светлината, но не и преките слънчеви лъчи.

5 грешки, които трябва да избягвате при отглеждане на сукуленти

7. Малабарски кестен

При това растение директните слънчеви лъчи не са проблем и затова през лятото може да го изнесете на балкона/терасата. Има нужда от малко количество вода и нищо няма да му стане, ако забравите да го полеете няколко седмици.

8. Кливия

Кливията обича светлината и прохладата и затова ще се чувства добре на шарена сянка. Тя бързо свиква с мястото, където е и затова не бива да я местите. През зимата Кливията няма нужда от поливане, а през останалата част от годината може да се полива с малко количество вода от време на време.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Сместа, която гони голите охлюви от градината

Златни правила за красива градина: Кога и как да поливате тревата през пролетта

Цветята, които трябва да засадите след Великден

Торене на картофите при цъфтеж - ето как се прави

Най-доброто място за засаждане на череши - реколтата няма да има прибиране

Как и кога да събираме див лук

6 съвета за добър старт на божурите през пролетта

С какво се пръскат доматите при цъфтеж?

Невероятна реколта от домати и краставици: Тайните на подготовка на почвата

Кога зреят обикновено горските ягоди

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com