Цветя за септември: Ето какво може да засадите в градината

9624
Цветя за септември: Ето какво може да засадите в градината
Снимка: iStock

Септември е месец все още топъл от лятото, но навлажнен от сезонните дъждове. Така този период осигурява перфектните условия за установяване на нови корени, преди растенията да изпаднат в латентно състояние през зимата.

Добрите градинари споделят, че през септември на първо място трябва да засадите пролетните луковици. Те са лесен и универсален начин за добавяне на цвят към градината. Подходящи са да растат по бордюри, саксии, алпинеуми. Може да закупите комбинация от сортове, за да очаквате чудесен цвят от най-ранните дни на пролетта до лятото.

Независимо дали искате мигновено въздействие с красиви лехи или искате да засеете семена или да засадите луковици, готови за ранна пролет, продължете да четете, за да научите какви са нашите предложения.

Засаждане и поддръжка за ЦВЕТЯТА в градината през септември

Не забравяйте да поливате добре растенията, докато се установят, особено ако септември е сух месец без много дъждове. Почвата може да се нуждае от обогатяване след лято на отглеждане, така че изкопайте много добре угнил компост или оборски тор, който ще подхрани новите ви растения и ще помогне на земята да задържи влагата.

Какво да засадите през септември?

1. Нектароскордум

За разлика от повечето членове на семейството на лука, които произвеждат кръгли глави от лилави или бели цветя, този алиум се отваря в чадъри от бледокремави цветове. Могат да достигнат до 1,2 височина като произвеждат семенни шушулки и имат високи прави стебла.

Засадете луковиците в свободно дренираща почва на слънчево място, което е обогатено с добре угнил компост или оборски тор. Укрепете внимателно почвата върху горната част на луковиците и полейте добре. Още следващата пролет може да се радвате на цветове.

В градината през септември: Ето какво е добре да направите

2. Red Hot Покет

Red Hot Покет е познато още и като Книфофия. Тези цветя са много устойчиви на сушата. За да засадите, изкопайте дупка, която е малко по-широка от кореновата топка на растението.

Оставете растението във вода за около 30 минути, за да се насити кореновата топка, а след това разхлабете всички корени. Поставете цветето в дупката и запълнете с пръст. Поливайте добре и мулчирайте кореновата зона с компост или оборски тор, за да запазите влагата.

3. Седиум

Седиум е чудесно предложение за есенна градина. Осигурява основен късен нектар за пчели и пеперуди, търсещи храна, което е изключителен плюс за градината. Растенията имат месести листа в нюанси на зелено и лилаво и разперени цветове в различни нюанси на розово.

Обичат слънцето, така че им осигурете слънчево място, и са много устойчиви на суша. Засадете в градината или в саксия с многофункционален компост с добавен песъчинки за подобряване на дренажа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Ето как да засадите семена от моркови за страхотен старт

Наторяване на боровинкови храсти: Ето какво трябва да знаете

Какви са подходящите температури за засяване на домати?

Ето как да ограничите разпространението на плевели в градина

Основни съвети при засяване на моркови в домашната градина

Още имаме време: Ето как да засадим лалета през април

Защо перата на чесъна пожълтяват и как да го подхраните, за да спасите растението

Може ли да се ускори плододаването на младите овощни дървета

Тънкости в борбата с плевелите в зеленчуковата градина

Тънкости за отглеждане на черешово дърво от резник

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com