Екзотичното цвете Каланхое: Задължително правете това, ако искате да расте с изящни цветове

52057
Екзотичното цвете Каланхое: Задължително правете това, ако искате да расте с изящни цветове
Снимка: Chesna / Pixabay

Каланхое е красиво цвете, което може да преобрази всяка стая със своите изящни цветове и компактен ръст. Грижата за каланхое може да бъде лесна и приятна, ако знаете за някои от неговите особености. Това сочно вечнозелено тропическо цвете притежава над 200 различни вида, всеки със своя уникален външен вид и цвят.

1. Поливане

Сукулентите като каланхое не обичат обилно поливане. Поливайте го, когато почвата стане суха на допир. През зимата, то се полива на всеки 2 седмици, докато през лятото - на всеки 5 дни. Важно е да не оставяте вода в чинията под саксията, за да предотвратите коренови заболявания и гниене. През горещите дни пръскането на листата с вода също може да бъде полезно.

Как да отгледаме Каланхое вкъщи

2. Осветление

Каланхое няма против пряката слънчева светлина, но трябва да бъде предпазено от прекомерно горещите лъчи. Изберете източен или западен прозорец за поставяне на саксията. Ако стои на южен прозорец, листата му може да придобият червен оттенък. В ситуации, където няма достатъчно естествена светлина, използвайте фитолампа и я поддържайте включена поне 12 часа на ден.

3. Температура

Каланхоето обича топлината, но също така е устойчиво и на леки температурни промени. Идеалната температура за растението е около 25 градуса, но през лятото то може да се справи и при 30 градуса. През зимата, каланхоето може да издържа на около 8 градуса, но е важно да намалите честотата на поливане, за да избегнете изгниването на корените.

Каланхое

4. Подхранване и торене

Каланхоето не изисква много торене, тъй като се развива на бедна почва, благодарение на своя статут като сукулент. Можете да използвате стандартни торове, предназначени за кактуси или сукуленти, но не го торете през периодите на покой. Най-подходящото време за торене е по време на образуването на пъпки и цъфтеж.

5. Пресаждане

При подходящи условия, каланхое ще расте добре, но пресаждането всяка година е необходимо, ако искате да запазите здравия растеж. То се извършва през пролетта, ако корените са излязли през дренажните отвори на саксията. При пресаждане, добавете пръст и пясък към почвата, и не забравяйте да подложите дъното на саксията с добър дренаж.

Защо не цъфти каланхоето - всички правим тази грешка

6. Декорация на короната

За да запазите каланхоето красиво и впечатляващо, редовно отрязвайте ненужните стъбла след цъфтежа. Този процес ще подпомогне разклоняването на растението и ще го поддържа компактно и здраво.

Каланхоето е страхотно растение, което съчетава красотата с лесна грижа. Следвайки тези съвети, ще можете да се наслаждавате на цветовете му и да направите вашия дом едно по-красиво място.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Добра грижа за стайните растения през пролетта

Премахване на плевели БЕЗ химикали в градината

Кои грешки при засаждането на картофи могат да съсипят цялата реколта

Направете моравата си перфектна след зимния сезон: Ето как

Кои са цветята, които гонят сляпото куче надалеч

Как да се преборим с болести и плевели, без да ползваме химикали

Кои са златните правила при засаждане на моркови

Време е да подрежете смокините: Ето как

Какво е особеното при засаждане на мексиканска краставица

Как да засадим тиквички от разсад?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com