Лесни за отглеждане цветя, които буквално нямат нужда от вашите грижи

73769
Лесни за отглеждане цветя, които буквално нямат нужда от вашите грижи
Снимка: Muecke / Pixabay

Да имате цветя у дома, наистина е хубаво. Колко пъти обаче ви се е случвало да си вземете цвете и след няколко седмици да събирате мъртвите листа от пода? Често грижите за растение са непосилни за някои от нас, но въпреки това искаме да имаме нещо зеленичко у дома. В следващите редове ще посочим 6 растения, които не изискват толкова усилена грижа.

Каланхое

Това малко и цветно растение е подходящо за заети хора. Можете да го сложите на всяко място, където се огрява от слънчева светлина – хола, бюрото, масата или прозореца. Освен това, не се нуждае от редовно поливане и е доста издръжливо.

6 често срещани причини растенията да не оцеляват в дома ви

Растенията може да не оцелеят в дома ви по различни причини - липсата на осветление, прекалено обилно поливане, непосредствената близос...

Коледен кактус

Това интересно растение също не се нуждае от поливане. Полива се само, когато почвата е напълно суха. Добре е да го поставите на място, което не е под пряка слънчева светлина. Трудно е да се убие кактус, но ако искате да цъфне точно на Коледа – поставете го в тъмна стая поне за 12 часа.

Орхидея

Тези красиви растения са част от почти всеки дом. Също така, те се нуждаят от сравнително светло място, но е добре да се поливат на всеки 10 дни. Цъфтят интензивно от края на зимата до настъпването на пълната пролет.

Мечова папрат

Може да бъде чудесен акцент на балкона или в градината ви. Добре е да се предпази от пряка слънчева светлина и да се полива до два пъти седмично. За разлика от останалите видове папрати, тази се отглежда сравнително лесно и не бихте имали проблеми с нея. Също така, издръжлива е и дори да пропуснете поливане, това няма да се отрази значително на състоянието ѝ.

Антуриум

Растението се чувства добре на топло и слънчево място, но не под пряка слънчева светлина. Не се нуждае от много вода – половин чаша му е напълно достатъчна, веднъж седмично. Можете да го отглеждате и на по-сенчести места, но тогава растежът и цъфтежът ще са по-бавни.

Кафе арабика

Растението ще се чувства добре на прозорец с щори. Полива се веднъж седмично, като е важно почвата да не остава суха. Кафените растения са чудесни за декорация на дома. Най-вероятно ще видите, че то ражда и кафе. Количеството обаче е малко и едва ли ще задоволи ежедневните ви потребности от ароматната напитка, но пък за сметка на това ще изпълни домът ви с цвят и приятен аромат.

Как да поливаш растенията през зимата?

Ако сте пропуснали да подготвите балкона и терасата за студения сезон, вижте няколко съвета как да запазите растенията до следващата пр...

С тези растения можете да украсите дома си, без да изпитвате разочарование, че сте се провалили като градинари. Природата е помислила за всяко нещо, дори и за прекалено заетите хора, които искат да имат цветя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Защо хортензиите не цъфтят: Основни причини

Успешни методи за премахване на ПЛЕВЕЛИ от домашната градина

Дейности през май в градината, които да не пропускате

Цветята през МАЙ: Дейности, които да не пропускате

Сега е подходящият момент да засадите тикви: Ето какво съветват експертите

Сместа, която гони голите охлюви от градината

Златни правила за красива градина: Кога и как да поливате тревата през пролетта

Цветята, които трябва да засадите след Великден

Торене на картофите при цъфтеж - ето как се прави

Най-доброто място за засаждане на череши - реколтата няма да има прибиране

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com