Мирна лилия у дома: Добра грижа и подходящи условия

34552
Мирна лилия у дома: Добра грижа и подходящи условия

Мирна лилия е елегантно и красиво стайно растение, подходящо за всеки интериор. Имат лъскави листа, които растат при много слаба светлина. Няма нужда от много слънчева светлина, така че е подходяща за килери, баня, офиси без много прозорци. Ако ги поставите на ярка, непряка светлина, мирните лилии могат да произвеждат елегантни бели цветя почти през цялата година.

Грижата за Мирната лилия е много лесна, така че растението е подходящо и за начинаещи градинари. Много е адаптивна и ще се справи със слаба светлина. Може да произведе бели цветя и грациозни стъбла, но лъскавата зелена зеленина изглежда страхотно дори когато растението не цъфти. За да запазите листата си в най-добрия вид, избърсвайте листата с влажна кърпа от време на време, за да предотвратите натрупването на прах.

Цветя, които ще привлекат късмета вкъщи

Добри условия за красива Мирна лилия

Светлина

Подходяща светлина за Мирните лилии е ярката и непряка. Те обаче могат да процъфтяват в условия на слаба светлина, но ще произвеждат по-малко цветя и ще имат малко по-рехав навик на растеж.

Почва и вода

За вашите саксии използвайте богата и добре дренираща смес за саксии или компост, за да процъфтяват. pH на почвата в идеалния случай трябва да е между 5,8 и 6,5. Те са склонни към гниене, ако почвата е много мокра и влажна за дълго време.

Мирните лилии предпочитат да бъдат по-малко поливани, отколкото преполивани. Количеството вода, от което вашите растения ще се нуждаят, зависи от размера на вашия контейнер и дренажните способности на почвата. Проверявайте почвата с ръка и ако е влажна – изчакайте преди поливане.

Лилия на мира: Красиво цвете за вашия дом и правилната грижа за него

Температура и влажност

Растението предпочита топъл и влажен климат, като температурата е добре да е между 18 и 26 градуса. Нивото на влажност е добре да е над 50%. За да увеличите нивата на влажност за вашата мирна лилия, избършете листата с влажна кърпа или замъглявайте листата редовно с дестилирана вода.

Тор

За Лилиите е подходящ тор с бавно освобождаване, но не прекалявайте. Ограничете храненето на всеки 6 седмици през пролетта и лятото и следете за пожълтяване или покафеняване на листата. Прекомерното торене прави мирните лилии податливи на изгаряне на листата.

Подрязване

Подрязвайте Мирните лилии редовно. Отрежете изхабените стъбла в основата на растението, за да направите място за нови стъбла. След това отрежете жълтите или спаружени листа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Тази отвара от коприва за пръскане на домати върши истински чудеса

Може ли да се поливат доматите със студена вода?

Торене на картофите след поникване - ето как се прави

Торене на крушата с пепел - ето как се прави

Засаждане на тиквички - на слънце или на сянка е по-добре

Кога се прави торене на доматите с амониева селитра?

Как се прави отделяне на бебе орхидея?

Как се прави подсилване на домати с коприва?

До какво води прекалено поливане на домати?

Създайте уютна джунгла у дома, без да отделяте много време за стайните растения

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com