Нежни и красиви цветя, които са лесни за отглеждане

4462
Нежни и красиви цветя, които са лесни за отглеждане
Снимка: iStock

Цветята могат да превърнат вашия дом в уютно и приветливо място, но някои хора се страхуват, че отглеждането им изисква твърде много грижи и внимание. Днес ще ви представим растения, които са деликатни и красиви, но същевременно са лесни за отглеждане и не изискват много грижи. Тези растения могат да бъдат прекрасно допълнение към вашия интериор и да ви радват с красив цъфтеж през цялата година.

1. Шефлера

Шефлерата е изключително устойчиво на суша растение и изисква минимална грижа. Препоръчително е да я поливате на всеки две седмици и да я държите в помещение с температура около 18 градуса. Тя обича влажни помещения като бани и кухни. Редовното отрязване на краищата на растението насърчава цъфтежа и ви дава възможност да размножавате нови растения чрез резници.

Внимавайте с тези стайни растения, опасни са!

2. Сансеверия

Сансеверията е едно от най-лесните за отглеждане растения. Тя може да издържа на минимално количество вода и не се притеснява от течение или влага. След първоначалния цъфтеж, не е необходимо често поливане. Можете да размножавате сансеверията, като поставите 7 см дълги листа в пясък. Важно е растението да бъде предпазено от пряка слънчева светлина.

3. Амаралис

Амаралиса се радва на продължителен цъфтеж от декември до юли и е лесен за отглеждане. То може да се справя и със слаба светлина. Препоръчително е да не го излагате на пряка слънчева светлина след първоначалния цъфтеж.

Цветя и зеленчуци, които можете да отглеждате в чаша вода

4. Алое

Алоето е не само лесно за отглеждане, но и има лечебни свойства. Можете да го размножавате, като вземате резници от растението. То обаче изисква близост до източник на топлина и светлина, за да расте успешно в закрити помещения.

5. Сенполия

Сенполията, или африканската теменужка, е прекрасно растение, което изисква редовно поливане, но без прекалено намокряне. Трябва да се тори веднъж седмично през зимата и по-често през останалите сезони. Важно е да не пръсате листата с вода, за да избегнете появата на кафяви петна. Редовното отстраняване на мъртвите цветя и подхранването с хранителни вещества поддържат растението здраво и цъфтящо.

Ето защо трябва да имаме фикус вкъщи!

6. Фикус

Фикусът е още едно лесно за отглеждане растение, което изисква минимални грижи. Поливайте го само когато горният слой почва се изсуши и го дръжте далеч от пряка слънчева светлина. През зимата може да се наложи да увеличите влажността на въздуха в помещението.

7. Каланхое

Каланхоето е лесно за размножаване чрез резници и изисква умерено поливане. Поддържането на по-ниски температури в помещението намалява необходимостта от поливане. Редовното подрязване на цветовете след цъфтеж и временно изложение на растението на по-хладно, полутъмно място помагат за новия цъфтеж.

Каланхое: Какво цвете е и как да се грижим за него?

Тези деликатни цветя са прекрасни допълнения към вашия дом и са подходящи за всички, дори за начинаещите градинари. Те не само ще придадат красота на вашия интериор, но и ще ви напомнят за чудесата на природата всеки ден.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Защо листата на доматите пожълтяват?

Как да определим на колко дни да поливаме доматите?

Торене с пепел - 2 грешки, които го превръщат в отрова

Какво да направите, ако картофите в градината са замръзнали?

Каква е причината за усукване на листата на доматите?

Как да торите саксийните цветя, за да се радвате на обилен цъфтеж през цялото лято?

4 тайни за богата реколта от картофи, които всеки градинар трябва да знае

Поръсете божурите с това, за да цъфтят дълго и пищно

Как да НЕ поливаме доматите в жегата

Торене на краставиците със сода - кога и как се прави

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com