Необичайно приложение на евтината бира, за което не сте подозирали

6234
Необичайно приложение на евтината бира, за което не сте подозирали
Снимка: annawaldl / Pixabay

Поливането на растенията е един от важните компоненти за поддържане на тяхното здраве. Обикновено за тази цел се използва прясна вода, но най-евтината бира може да бъде необичайна и интересна алтернатива.

Ползите от бирата за растенията

Бирата съдържа хранителни вещества, които могат да бъдат полезни за растенията. Например захари, аминокиселини, витамини, фосфор, магнезий и мая. Тези компоненти могат да помогнат за стимулиране на растежа на растенията, да повишат имунитета им.

 

Кои растения не обичат бира?

Въпреки че повечето растения ще се справят добре с поливането с евтина бира, някои култури може да умрат. Ето няколко примера за растения, които обикновено не се препоръчва  поливане с бира:

• Картофи. Картофите имат висока концентрация на соланин, който е естествен токсин. Пръскането с бира може да увеличи съдържанието на бира, което може да съсипе напълно картофите или дори опасни за ядене.

• Лук и чесън. Пръскането с бира може да развали аромата и вкуса на лука и чесъна. Тези култури обикновено се гледат заради техните ароматни и вкусови качества и поливането с бира може да ги изкриви.

• Листна салата. Бирата може да промени вкуса и текстурата на марулята, правейки я по-малко апетитна. Това е особено важно за сортове, където вкусът и качеството на листата играят важна роля.

Правилното поливане на доматите - съвети за успешно отглеждане

Правилният начин за наливане на бира

Когато използвате бира за поливане на растения, трябва да имате предвид няколко важни неща. Бирата трябва да се разрежда с вода в определени пропорции. Препоръчително е да смесите една част бира с четири или пет части вода. Така ще избегнете преовлажняване на почвата и претоварване на растенията.

Също така се препоръчва използването на слабоалкохолна или безалкохолна бира за поливане на растенията. Високият процент алкохол може да има негативен ефект върху растенията и почвата.

Бирата трябва да се използва като допълнителен източник за напояване, а не като заместител на обикновената вода. Поливането с бира може да се извършва през определени интервали, например веднъж месечно или според нуждите на дадено растение.

Правилно поливане на доматите - Защо е толкова важно?

Важно е да следите състоянието на растенията след поливане с бира. Ако показват негативни признаци като увяхване или пожълтяване на листата, трябва да се преустанови тази практика.

Въпреки че поливането на вашите растения с бира може да има своите предимства, важно е да запомните, че това не е задължително или единственият начин да ги поддържате здрави. Всяко растение има свои собствени уникални нужди от поливане и грижи, така че е добра идея да се консултирате с опитен градинар или ботаник, преди да използвате бира за поливане на вашите растения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Грижа за зеленчуковата градина в зависимост от вида на почвата

4 цветя за вашата градина, които ще цъфтят и в най-голямата суша

Добра грижа за стайните растения през пролетта

Премахване на плевели БЕЗ химикали в градината

Кои грешки при засаждането на картофи могат да съсипят цялата реколта

Направете моравата си перфектна след зимния сезон: Ето как

Кои са цветята, които гонят сляпото куче надалеч

Как да се преборим с болести и плевели, без да ползваме химикали

Кои са златните правила при засаждане на моркови

Време е да подрежете смокините: Ето как

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com