Основи при създаване на цветна градина във вашия двор

5983
Основи при създаване на цветна градина във вашия двор
Снимка: iStock

Цветната градина е необходимост, ако искате да освежите двора си и да създадете красиво и уютно място за почивка. Ако сте начинаещ градинар, има начин да успеете в това начинание. Важно е да се запознаете с условията, които предлага вашето пространство – като светлина, влажност, почва.

Друг важен фактор е да опознаете нуждите на различните видове растения - основата на успеха за поддържане на красиво и здравословно пространство за отглеждане. Като научите няколко общи правила, тези, които желаят да се научат как да отглеждат цветя, могат да създадат перфекното пространство, от което имат нужда.

ТОП съвети за създаване на перфектна градина

Как да отглеждаме цветя?

Първата стъпка от създаването на вашето цветно пространство е да изберете цветята, които да засадите. Въпреки че дърветата, храстите и многогодишните цветя обикновено изискват по-малко годишна поддръжка, те също ще изискват доста време, за да се установят.

Едногодишните цветя, отглеждани от семена, са отличен вариант за тези с ограничен бюджет, но ще трябва да се сменят всеки сезон. Всеки вид цветя има своите особености, но за да имате успех и градината ви винаги да носи цветове - засадете комбинация от всички тези видове растения. Това ще помогне за създаването на по-голям визуален интерес и разнообразие в цветната градина.

Лесни за отглеждане цветя за начинаещи градинари

Отглеждането на цветна градина за първи път ще изисква малко проучване. Едно от най-важните неща, които да направите, е да сте сигурни, че изискванията за растеж на всяко растение са изпълнени. Това означава внимателно обмисляне на качеството на почвата, нивата на влага и слънчевата светлина. Вниманието към тези качества по време на засаждане може да подобри цялостното здраве и времето на цъфтеж на растенията в цветната градина.

Съберете информация за потенциални проблеми и вредители по избраните от вас цветя, за да предотвратите бъдещи проблеми по засаждане и грижа.

Добре проектираните цветни градини могат да осигурят привлекателно и релаксиращо пространство. Аспектите, които трябва да се вземат предвид, включват различни височини и ширини на растенията при зрял размер, както и уникални характеристики като цвят и текстура.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Торене на крушата с пепел - ето как се прави

Засаждане на тиквички - на слънце или на сянка е по-добре

Кога се прави торене на доматите с амониева селитра?

Как се прави отделяне на бебе орхидея?

Как се прави подсилване на домати с коприва?

До какво води прекалено поливане на домати?

Създайте уютна джунгла у дома, без да отделяте много време за стайните растения

Как да се преборим с кубинската мана по краставици?

Кога се дава калций на краставиците?

Какво е важно да направите в градината през месец май

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com