Отгледайте люти чушки в саксия - лесно като детска игра

7772
Отгледайте люти чушки в саксия - лесно като детска игра
Снимка: Jill Wellington / Pixabay

Пресните зеленчуци са удоволствие да бъдат винаги под ръка. Няма да обсъждаме качеството на зеленчуците, продавани в магазините през студения сезон, но ще ви дадем няколко полезни идеи как да отгледате вкусни чушки в саксии.

За целта ви препоръчваме да се доберете до семена от декоративен пипер. Не е толкова трудно да се направи. Те стават все по-популярни в България и могат да се намерят във всеки специализиран магазин.

Кои са най-добрите средства за мулчиране на почвата в градината?

Възползвайте се от ПОЛЗИТЕ на лайката, като я засадите в домашната градина

Лайката е лесна за отглеждане, прибиране и използване. Има упокояващо действие и ще ви помогне да се отпуснете. Помага за подобряване н...

В зряла възраст самото растение не става по-високо от 35 см, но може да произведе повече от 70 шушулки. Повечето от тях са алени, но някои са лилави.

Саксията, в която засаждате растението, не трябва да е прекалено дълбока; препоръчва се не повече от 25 см. Купете плодородна почва от местен цветар. Добавете няколко шепи пясък и камъчета на дъното на саксията за дренаж.

Засадете така, че между семената да останат поне 2 см. Препоръчително е да се засадят максимум три семена. Не ги засаждайте твърде дълбоко, не повече от 9 см. След като семената са засадени, поставете саксията на топло и светло място.

Този сорт пипер е студоустойчив, но се уверете, че стайната температура не пада под 15°C, поне през първите 2-3 седмици. Поливайте растенията достатъчно.

След около 2 седмици семената ще покълнат. През това време поливайте саксията два пъти на всеки седем дни. Когато растенията излязат от почвата, намалете поливането до един път седмично. Когато всички семена покълнат, можете да разрежете растенията и да засадите всяко в отделна саксия.

Свежи и хрупкави МОРКОВИ в домашната градина: Ето как

Добрите градинари имат няколко съвета, които да последвате, за да се радвате на добра реколта от хрупкави моркови в домашната градина. ...

Само след осем седмици те ще са образували красив храст. Ако се грижите добре за него, той ще произведе бели цветове. Когато цветовете се отворят, надупчете ги един по един с пръсти или клечка за уши и прехвърлете събрания там прашец на другите цветове. Внимавайте да не ги повредите.

Вижте колко е полезен чесънът засаден близо до розите

Този процес трябва да се повтаря всеки ден в продължение на една седмица; ако решите да отглеждате две растения, разменяйте прашец между тях.

След като сте оплодили чушките, можете да очаквате първите шушулки до три седмици. Не забравяйте да поливате през този период. Очаквайте голям брой чушки, така че почвата ще се изтощи бързо. Може да добавите малко почвен укрепител от магазина или утайка от кафе.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Как и кога да събираме див лук

6 съвета за добър старт на божурите през пролетта

С какво се пръскат доматите при цъфтеж?

Невероятна реколта от домати и краставици: Тайните на подготовка на почвата

Кога зреят обикновено горските ягоди

Как да се справим със сивото гниене по ягодите

Най-успешните дни през май за градинарство според календара за сеитба

Лунен календар за градинари - какво трябва да направите в градината през май 2024

Розите ще цъфтят като луди, ако заровите това до тях

Засаждане на картофи през май 2024: Най-добрите дати

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com