Растенията в градината, които никога не трябва да се подрязват през август

7080
Растенията в градината, които никога не трябва да се подрязват през август
Снимка: iStock

Подрязването е важна градинарска работа, която се извършва през цялата година, за да поддържа градината и да насърчава цъфтежа. Експерт обаче предупреди да не се режат определени растения през август.

Анджела Слейтър, експерт по градинарство казва: „Някои растения , които са цъфнали през пролетта, никога не трябва да се подрязват през август, тъй като те правят пъпките си за цъфтеж за следващата пролет през лятото.

Така че, ако подрязвате през август, вие премахвате цветята за следващата година. Това са рододендрони, азалии и камелии.

Също така е важно през лятото да се съхранява влагата и да им осигурите специален тор, който също ще гарантира изобилие от цъфтеж през следващата пролет.

Подрязване на доматените растения: Ето какво трябва да знаете

Някои цъфтящи в началото на лятото храсти, като Филаделфус и Дойция, правят своите пъпки през следващата година в края на лятото и началото на есента.

Това означава, че не трябва да се подрязват този месец, защото градинарите ще „рискуват“ да не цъфтят, особено ако времето е прекалено влажно, студено, горещо или сухо.

Подрязването на вечнозелени храсти през август може да доведе до бум на нов растеж, особено ако времето е влажно и топло. Този мек нов растеж може да бъде хванат от ранните студове и може да няма време да се подготви преди зимата.“

Друго голямо „не-не“, когато става дума за подрязване този месец, включва увивните рози, тъй като подрязването им може да предотврати втори прилив на цъфтеж.

Грешки при подрязване на РОЗИТЕ, които да избягвате

Това означава, че градинарите трябва да оставят резитбата за края на октомври или дори началото на ноември, за да дадат най-добрия шанс за повече цветя.

Също така не подрязвайте овощните дървета, тъй като ги оставяте изложени на болести. Ако времето е твърде горещо и сухо през август, оставете подрязването, тъй като растенията ще бъдат стресирани и няма да могат да се справят с допълнителния стрес от отрязването.

Вместо това се съсредоточете върху растенията, които могат да бъдат подрязани, освен ако не е особено горещо време, включително глицинията.

За да подрежете през август, отрежете слабите зелени издънки на растежа от текущата година до пет или шест листа, което ще помогне за контролиране на размера.

Други задачи, които трябва да сте сигурни, че са завършени този месец, включват редовно поливане на растения, ако е необходимо, и поддържане на грижите за тревата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Билката, която задължително трябва да се засади до доматите и краставиците

Кога задължително трябва да подсилим доматите с мая?

Как се прави размножаване на антуриум?

Най-непретенциозното цвете, което всеки трябва да има в градината си

Как се прави размножаване на дървовидна ружа?

Как е правилно да се отглежда жасмин?

Как става размножаването на индийски люляк чрез резници?

Това е най-добрият тор за ябълката през пролетта - клоните ще се счупят от плодове

Ако туята е пожълтяла, направете това, за да я съживите

Най-добрият тор за ягодите по време на цъфтежа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com