Стайни растения, които не изискват много грижи

5632
Стайни растения, които не изискват много грижи
Снимка: ignartonosbg / Pixabay

Предлагаме ви стайни растения за заети домакини, които често отсъстват от дома или просто нямат достатъчно време за грижа към цветята. Тези цветя са лесни за отглеждане и ще внесат много красота.

Пеперомия

Пеперомиите са разнообразна група от малки, лесни за поддръжка стайни растения със силно текстурирани листа. Смята се, че има най-малко над 1000 вида, срещащи се във всички тропически и субтропични региони на света. Красивата зеленина създава настроение в интериора.

Условия на отглеждане: Ниска до средна светлина; 20-23 градуса температура. Оставете повърхността на почвата да изсъхне между поливанията

Гроздов бръшлян

Без значение кой сорт изберете, лъскавите наситено зелени листа ще добавят интересна текстура към стаята. Въпреки че е лоза, гроздовият бръшлян има по-скоро склонност към натрупване, така че е перфектен избор за кошница.

При отглеждането на растението трябва да обърнете внимание на температура. Тя трябва да е между 10-28 С. Температурите над или под този диапазон са склонни да потискат растежа на това красиво висящо растение. Почвата трябва да е разномерно влажна.

Красиви и лесни за отглеждане цветя у дома

Филодендрон

Филодендрон е голям род цъфтящи растения от семейство Змиярникови. Името произлиза от гръцките думи philo – „любов, обич“ и dendron – „дърво“.

Филодендронът е със сърцевидни листа, лъскавата си зеленина във формата на сърце и драпирани лози. Освен това се адаптира добре към места със слаба светлина и няма нищо против, ако забравите да го полеете един-два пъти. Влачещите се стъбла изглеждат особено красиви, спуснати от рафт или висяща кошница.

Китайското вечнозелено

Листата на това растение се отличават с различни нюанси на сребристо, сиво, зелено и дори розово и червено, което прави китайското вечнозелено отличен избор за озаряване на слабо осветени зони във вашия дом. Много са адаптивни и издръжливи, но и привлекателни. Няма да имате проблем с грижата за тях и ще може да им се насладите. Поддръжайте почвата равномерно влажна.

Цветя, подходящи за създаване на романтична градина

Паякообразно растение

Паякообразното растение е вид вечнозелено многогодишно цъфтящо растение от семейство Asparagaceae. Има извити листа, които му придават вид на паяк. След като растенията станат достатъчно големи, те започват да произвеждат малки растения по краищата на дълги стъбла, които са лесни за вкореняване в собствени саксии. Някои имат обикновени зелени листа, докато други сортове са изпъстрени с кремави или бели ивици.

Хоя

Восъчното растение е познато и като хоя - има влачещи се, тънки стъбла, облицовани с малки, восъчни зелени листа. Отличава със звездовидни цветчета, събрани в кълбовидно съцветие. Това е едно от най-силно ароматните стайни цъфтящи растения, които можете да отгледате, освен това се нуждае от много малко вода. Хоята е влаголюбиво и вечнозелено растение. Поддържайте високи нива на въздушната влажност и умерена влага в почвата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Как се прави размножаване на дафинов лист?

Засейте копъра по този начин, ако искате да поникне по-бързо

Торете чесъна така, за да е богата реколтата му

Най-добрият тор за динята е този

Най-добрите сортове тиквички са тези

Торене на къпините през април - ето как се прави

Защо опитните градинари поръсват лехите с елда

Различен вкус ли имат морковите от сорт Rainbow blend

На каква дълбочина се засаждат доматите, за да има богата реколта

6 зеленчука, които можете да засеете и да забравите до есента

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com