Засадете ТЕЗИ билки - ще предпазят растенията ви от вредители!

1754
Засадете ТЕЗИ билки - ще предпазят растенията ви от вредители!
Снимка: iStock

Може да се насладите на вашата градина, но и да трябва да се справите с нежеланите гости като мравки, листни въшки и други насекоми. Вместо да се борите с тях с химически препарати, защо да не използвате природните свойства на билките? Посадете някои от тези пет билки в градината си и ще имате естествени репеленти, които ще предпазят вашите растения.

1. Босилек

Босилекът не само придава уникален вкус на вашите италиански ястия, но и отблъсква мухи и комари. Маслото, съдържащо се в босилека, е известно с това, че убива яйцата на комарите. Засадете босилек в градината си или поставете саксии с него около вашия вътрешен двор, за да се наслаждавате на приятните моменти на открито без натрапливите насекоми.

Задължително засадете ТАЗИ билка в градината си

2. Лавандула

Лавандулата е известна със своите ароматни качества и също така може да предпази вашите растения от вредители. Тази билка убива лошите миризми и предпазва градината от молци. Използвайте я прясна, сушена или като аромат за домашни почистващи препарати. Лавандулата е ненадмината както в градината, така и в дома ви.

3. Мента

Ментата е добре известна като средство за отблъскване на различни вредители и насекоми. Тя предпазва и от хапещи насекоми като комари. Засадете мента в саксии или в градината си, и няма да имате проблем с натрапниците. При това ментата може да бъде използвана и в кулинарията за добавяне на свеж вкус в различни ястия.

Феноменално откритие: Цветето, което предпазва градината от вредители

4. Розмарин

Розмаринът е известен като мощен репелент срещу градински вредители. Тази уникална билка защитава зеленчуковите ви растения и ги предпазва от вредителите. Просто го засадете в близост до растенията си и силната миризма на розмарина ще отблъсне насекомите. Розмаринът също така може да бъде използван за маскиране на миризмите на други градински растения.

5. Копър

Копърът отблъсква листните въшки и паякообразните акари. Просто поръсете някои от растенията около вашите зеленчуци, когато искате да ги предпазите от вредители. Засадете копъра в близост до доматите си и вие няма да се тревожите за насекомите, които биха могли да увредят вашите растения.

Цветя и билки, които предпазват розите от вредители

Пролетта и лятото са идеалното време за експерименти в градината си. Посадете някои от тези билки и ще се наслаждавате на красива и здрава градина, която също така ще ви предостави свежи съставки за вашите кулинарни изкушения. С билковите репеленти, вашият градинарски опит може да бъде по-приятен и по-безгрижен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Как да се преборим с болести и плевели, без да ползваме химикали

Кои са златните правила при засаждане на моркови

Време е да подрежете смокините: Ето как

Какво е особеното при засаждане на мексиканска краставица

Как да засадим тиквички от разсад?

За какво да внимаваме при пръскане на ягоди и малини

Подходящо време за засаждане на краставици в домашната градина

Как да се грижим за Орхидея Дендробиум – ето особеностите

Може ли да се сади в градината през Страстната седмица?

Защо опитните градинари поръсват градината със захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com