Заслужава ли си да се обърнем към фирма за озеленяване в София

1751
Заслужава ли си да се обърнем към фирма за озеленяване в София
Снимка: Getty Images/Guliver

Ако сте от късметлиите, които разполагат с имот, който е със собствено дворно пространство, то за вас остава да се наслаждавате на този неоспорим факт.

За да може да го направите напълно, обаче, следва да си зададете въпроса – с какво е най-добре да оползотворя това дворно пространство?

Ако посетите някое случайно село в България, най-вероятно в дворовете на повечето къщи ще видите насадени зеленчуци, овощни дървета или цветя.

В градски условия, обаче, едва ли на някой от нас би му се занимавало с отглеждането на зеленчуци и плодове – най-малкото това е времеемка дейност, която трудно бихме съчетали с настоящите си ангажименти.

Не е случайно, че най-предпочитаният вариант при повечето къщи с дворове, е озеленяване на дворното пространство.

Райграсът е красив, лесен за поддръжка и вдъхва нов живот на вашата градина. Немалко хора, обаче, се устремяват към това сами да се заемат с озеленяването на собствения си двор и в това няма нищо лошо – но е добре преди да вземем подобно решение да се уверим дали наистина имаме познанията и възможностите да извършим целия процес по озеленяване сами и без никаква професионална помощ.

Обърнахме се към специалистите от фирмата за озеленяване в София UniGarden-bg.com, които ни дадоха малко по-обстоен поглед върху самия процес на озеленяване и, разбира се, в пълна защита на своите интереси, ни дадоха няколко наистина добри аргумента защо си заслужава да изберем услугите на опитна фирма, вместо да се захващаме сами с цялата дейност по озеленяване.

Озеленяване в София – по-евтино ли е сами да си го направим

Това е най-честият мит, който върлува сред повечето собственици на къщи и вили – самостоятелното озеленяване излиза по-евтино, отколкото да изберем услугите на професионална фирма.

На пръв поглед това може би е така и това е причината, този мит да продължава да намира почитатели, но ако погледнем по-мащабно, ще разберем, че нещата далеч не стоят по този начин.

На първо място следва да отбележим, че в неопитността си, можем много сериозно да навредим на почвата в нашия двор, особено ако не знаем какви препарати и торове да използваме.

Подобна вреда може многократно да увеличи крайната цена, която ще заплатите и тогава ще осъзнаете, че далеч не сте избрали по-добрия вариант.

Друга причина самостоятелното озеленяване да изглежда толкова привлекателно е, че не плащате за труда и времето, което фирмата би ви коствала, а и поотделно продуктите, торовете, семената и всичко друго изглеждат много по-евтини, отколкото крайната цена, която фирмата за озеленяване би ви дала.

Това, обаче, което може би повечето хора не отчитат, е че времето, което плащате на работниците на фирмата, е експертно време – т.е. насреща получавате дългогодишен опит в тази услуга, който гарантира отличен краен резултат.

Защо да се доверим на професионална фирма за озеленяване

Освен ако нямате предишен опит в озеленяването на дворни и открити пространства, или самите вие не сте работили във фирма за озеленяване, би било рисково да опитвате да извършвате сами подобно начинание, което на някои хора отнема години да усвоят.

Освен самата услуга по озеленяване, професионалните фирми предлагат сигурност, надеждност, качество, опит и обслужване, което иначе не бихте могли да получите, работейки сам.

Да, фирмите ще ви дадат крайна цена, която включва както всички материали, така и времето и труда на нейните работници, но отвъд тази крайна цена вие няма да имате никакви други разходи, а качеството и гаранцията се поемат от самата фирма.

Помислете добре дали бихте искали да платите веднъж за озеленяване на вашия двор и след това да му се наслаждавате в продължение на години, или предпочитате да плащате регулярно за допълнителни работи, некачествени семена или торове, както и потенциално увреждане на почвата.

От UniGarden-bg.com съветват да се доверите на опитните фирми за озеленяване в София, за да получите отличен резултат и да съкратите бъдещи непланирани разходи от вашия бюджет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Добра грижа за стайните растения през пролетта

Премахване на плевели БЕЗ химикали в градината

Кои грешки при засаждането на картофи могат да съсипят цялата реколта

Направете моравата си перфектна след зимния сезон: Ето как

Кои са цветята, които гонят сляпото куче надалеч

Как да се преборим с болести и плевели, без да ползваме химикали

Кои са златните правила при засаждане на моркови

Време е да подрежете смокините: Ето как

Какво е особеното при засаждане на мексиканска краставица

Как да засадим тиквички от разсад?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com