X
 
 

12-годишно момиче дари животоспасяваща техника за недоносени бебета

10598 7
photo of 12-годишно момиче дари животоспасяваща техника за недоносени бебета
Снимка: Майчин дом
Момиче на едва 12 години стана най-младият дарител на Майчин дом, като подари на интензивното отделение термо легло за лечение на недоносени и високорискови бебета, съобщиха от Майчин дом.

Малката Натали Присадашкае родена преждевременно през 2006 г. и се лекува в Клиниката по неонатология в продължение на повече от 3 месеца. Тя идва на бял свят много рано, едва в 26-та гестационна седмица (средата на шестия месец от бременността), когато шансът за оцеляването и здравето на децата е много малък. Лекарите дълго се борят за живота ѝ, а след лечението в интензивно отделение Натали е подложена на продължителната рехабилитация. Постепенно жизнените ѝ способности се развиват и нормализират, а тя успява да настигне връстниците си по размери и телесно тегло. Днес Натали учи, спортува, интересува се от изкуство и мечтае някой ден да стане архитект или археолог.

Лекари от "Пирогов" създадоха уникално мобилно приложение за първа помощ при изгаряне

Екип от УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов" създаде изключително практично и полезно за пациентите мобилно приложение, което "оказва" първа помощ ...

Престоят на недоносените бебета в термолегло е важна стъпка от тяхната адаптация от кувьоз към самостоятелно легло. Техникатасе прилага за лечението на недоносени бебета с тегло над 1600 гр и поддържа постояннатемпература от35-37 градуса. Креватчето разполага с всички необходими средства за захранване с допълнителна апаратура за лечението на бебето, загрява се равномерно от горе и от долу, а откритата му част позволява пряк достъп за извършване на терапевтични манипулации и за осъществяване на емоционален контакт между бебето и родителите.

Годишно в „Майчин дом“ се раждат около 4 000 бебета, а средно всяко пето от тях е недоносено. Високата концентрация на предтерминни раждания се дължи на специалния статут на болницата, която проследява патологични бременности и най-сложните случаи от цяла България.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Македонецъ 4 Македонецъ преди 4 месеца Профил на трол?
  Ама нали все някой трябва да ВИ НАПОМНЯ , ЧЕ СТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ Б*КЛУЦИ ПРИ ТОВА И СМЪРДЯЩИ , 1.2.И ТОВА 1.2. Е НАЙ МАЛКОТО, КОЕТО мога да направя за ВАС КЛИКАТА*89 И СЪУЧАСТНИЦИ. ИНАЧЕ И /ПОЛИТИКАТА НА ЧИЧО КОБА/ Е МАЛКО ЗА ВАС. НАМИРАМ Я ЗА ТВЪРДЕ ЛИБЕРАЛНА.
 • Македонецъ 3 Македонецъ преди 4 месеца Профил на трол?
  ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА НАРОДНИЯТ ФРОНТ И ПАСТИР СТОМАНА. ДОЛУ И СЪД ЗА КЛИКАТА 10111989 КОЯТО ОТНЕ ВЛАСТА НА НАРОДА ПРЕДВИДЕН В КОНСТИТУЦИЯТА НА Р.БЪЛГАРИЯ. ТОВА ЩЕ Е ДОБРАТА НОВИНА. ЗА НАРОДА/ЧЛЕН*5/ ЗА НАТАЛИ И ИЦИ ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ/МАКЕДОНИЯ И ПРЕБЪДЕ F....FF 10111989 F..FF AND .... NO MERCY.
 • Македонецъ 2 Македонецъ преди 4 месеца Профил на трол?
  През миналият месец един Български алпинист загина край една от Шапките на Света /вр. Лохце/ Чест и уважение към делото му , но живота на тези деца , на малкият ИЦИ И десетките подобни деца изпаднали в подобно тежко положение е ПО ВАЖЕН от ТОВА да му се докара трупа. Обаче не е и за герб. те веднага дариха пари за транспортирането му на родна земя , а МАЛКИЯТ ИЦИ ИМА НУЖДА СПЕШНО ОТ ПАРИ. СПЕШНО виж още ›› , КОЛКО ЛИ ОЩЕ ДЕЦА ИМАТ НУЖДА СПЕШНО ОТ ТЕЗИ ПАРИ ЗА ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ЖИВЕЯТ ?
 • Македонецъ 2.1 Македонецъ преди 4 месеца Профил на трол?
  КЪДЕ Е НЗОК ? ТОВА Е ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА НЗОК/ ДЪРЖАВАТА/ , А НЕ ДА СЕ ПЛАЩА ЗА НЯКАКВИ КОНТИНГЕНТИ В Ирак и Афганистан. МОЖЕТЕ ЛИ ДА ОСЪЗНАЕТЕ НА КАКВИ лица СТЕ ИМ СЪУЧАСТИНИЦИ вие 80% от форума ? Аз знам и нямам никакви ИЛЮЗИИ. Това което ИСКАМ ДА ВИ ПРИЧИНЯ БЕЗ НИКАКВИ СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА ... ..Е ..... ПРОСТО ЕДИН СТОМАНЕН ЧУК 2 ПОЦИНКОВАН
  : 2 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Не, че се заяждам, но детето ли подарява леглото или неговите родители?
 • Македонецъ 1.1 Македонецъ преди 4 месеца Профил на трол?
  Ами с да се заяждам определено Натали и нейното семейство са с пъти повече хора от теб. Естествено е , че е дело на родителите и , но и Натали е добро момиче и вършат работата на АНТИНАРОДНИТЕ УПРАВЛЕНИЯ НА КЛИКАТА 10111989 КОЯТО ОКРАДЕ МРД , СЪСИПА ЖИВОТА НА ЦЯЛ НАРОД ...... И ТИ СИ ИМ СЪУЧАСТНИК и то на най РЕАКЦИОННАТА ЧАСТ.
  : 1 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Македонче, я ходи да копаш канали в Охрид за рязаните карабини и спри да ни занимаваш със себе си. На никого не си интересен. Бездарник прост.
  : 1 !