7 медала ще донесат олимпийците на СМГ от Казахстан

80076
7 медала ще донесат олимпийците на СМГ от Казахстан
Снимка: Thinkstock/ Guliver

3 златни, 1 сребърен и 3 бронзови медала е равносметката от участието на отбора на СМГ в Международната "Жаутиковска олимпиада" по математика, информатика и физика, която се проведе от 12 до 18 януари в град Алмати, Казахстан, съобщиха от гимназията.

Успешното представяне на отбора на СМГ в Олимпиадата вече е традиция – и тази година състезателите на СМГ се класираха на второ място в отборното класиране, съревновавайки с 57 отбора от 17 държави. След като миналата година Петър Пенков и Нгуен Чи Зунг се върнаха от Казахстан със сребърни медали, тази година подобряват резултата си със завоюваните златни медали по математика. Същата тенденция се наблюдава и при Христо Венев – миналата година ученикът печели сребро, но тази година носи златен медал по информатика.

Останалите носители на индивидуални отличия са: Емилиян Рогачев – сребърен медал, математика; Велина Иванова – бронзов медал, математика; Иво Дилов – бронзов медал, информатика; Христоско Чаушев – бронзов медал, физика. Учителите, които споделят успеха на своите ученици, заради съвместната работа в дните на подготовката за състезанието са Ирина Шаркова, Елена Станчева, Стоян Бахчеванов, Илиан Илиев и Бойко Банчев.

Отборът на СМГ се завръща на днес в 20.25 часа на летище София с полет от Истанбул.

 

Бургаски ученици донесоха медали от математически състезания

 За учениците от бургаската математическа гимназия краят на 2013 г. е белязан с блестящи успехи. От два престижни математически фо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини