X
 
 

8 морски орли са забелязани в резерват "Сребърна"

937 0
photo of 8 морски орли са забелязани в резерват "Сребърна"
В последните дни на януари на територията на поддържан резерват „Сребърна“ са наблюдавани едновременно 8 морски орли, съобщиха от пресцентъра на Регионална инспекция по околната среда и водите – Русе. Хищните птици използват резервата като хранителна база. Птиците се хранят с едри риби, гъски и дребни патици. Понякога отнемат плячката на орела рибар и други рибоядни видове. Преследват и гмуркащи се под водата птици. Свиват гнезда по стари, високи дървета, около водоеми.

В колонията на къдроглавия пеликан броят на птиците достигнаха до сто. Първите заселели наколните платформи и териториите около тях вече гнездят. Новодошлите в момента активно строят гнезда.

Първата група къдроглави пеликани бе забелязана над "Сребърна"

От няколко дни в резерват "Сребърна" освен традиционно зимуващите птици – лебеди и водни кокошки, са наблюдавани облитания и почи...

На територията на резервата се наблюдава голямо струпване на птици – лебеди, зимно бърне и лиски. Големи ята белочели и сиви гъски нощуват в резервата.

Водните стоежи в езерото са стабилни. Има замръзнали участъци в периферията на водните огледала.

Поддържан резерват „Сребърна“ е една от най-значимите влажни зони на територията на екоинспекцията. Наред с останалите защитени местности „Калимок-Бръшлен”, Комплекс „Алеко-Телика”, „Блатото край село Малък Преславец“ и „Гарвански блата”, ПР „Сребърна“ осигурява дом и благоприятни условия за размножаване на редки и защитени видове птици.

ЮНЕСКО одобри 4 български биосферни резервата

ЮНЕСКО одобри обявяването на „Централен Балкан“, „Червената стена“, „Сребърна“ и „Узунбуджак...

Actualno.com

Етикети:

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Влак дерайлира в Мароко, има загинали (В...

Най-малко 10 души са загинали и други 90 са ранени при дерайлиране на пътнически влак в Мароко, съобщава телевизия "Скай нюз-Арабия", ц...