Абитуриентите от Втора английска даряват парите си за тоалети за „пеперудените деца”

97982
Абитуриентите от Втора английска даряват парите си за тоалети за „пеперудените деца”
Снимка: БГНЕС

В последните години абитуриентският бал се превърна в синомим на натруфеност и излишна показност. „Панаир на суетата” – така го наричат зрелостниците от Втора английска гимназия „Томас Джеферсън” в София. На своето завършване обаче те са решили да избягат от стереотипа и да дарят отделените си за рокли и костюми пари за благородна кауза, става ясно от Facebook групата „Панаир на добрината”, която са създали учениците.

"Панаир на добрината" обединява всички нас, дванадесетокласниците от 2 АЕГ, в каузата да облечем сърцата си в красиви премени, а не телата си, като дарим отделените за скъпи облекла средства. На 15 май, нашето изпращане, вместо да си купуваме нови рокли и ризи, ние решихме да дойдем с бели тениски, символизиращи надеждата и добрината, живеещи в нас. По този начин всеки ще има възможността да дари част от отделената сума за тоалети, връщайки акцента върху това що за хора сме, а не как сме облечени”, пишат зрелостниците в социалната мрежа.

Наши гимнастички взеха злато и бронз в многобоя в Унгария

Успех за наши състезателки по художествена гимнастика на многобоя, който се провежда в Будапеща, Украйна на 22 и 23 февруари. Катерина...

Средствата си те ще дарят в помощ на „пеперудените” деца – деца, страдащи от булозна епидермолиза. Това е болест, при която се изпитва болка и от най-обичайни дейности като ходене, хранене, докосване на близък човек и обличане. Всеки ежедневен ритуал предизвиква образуване на мехури и рани като от тежко изгаряне поради чувствителността на кожата.

„Животът със заболяването изисква ежечасни грижи за предпазване на раните от инфекция, за компенсиране на загубата на кръв и хранителни вещества, за справяне с усложненията като срастване на пръстите или рак на кожата. Единственият начин болката да бъде намалена са специални незалепващи превръзки и антибиотични кремове, които предпазват от инфекции. Но така месечната сума за лечение надхвърля 2000 лв.

Със събраната сума ще се закупят животоспасяващите превръзки и антибиотични кремове като се разделят между всички “пеперудени” деца. А с белите тениски освен съпричастност и състрадание, искаме да обърнем вниманието на Министерството на здравеопазването- от две години е дадено обещание, че държавата ще поеме разходите за лечението(както всяка друга страна прави), но все още няма резултати”, пишат още дванадесетокласниците от Втора английска.

Те призовават още всеки, който подкрепя каузата им, да се присъедини към тях.

6 българки влязоха в класация за най-креативните хайку автори в Европа

Шест българки влязоха в класацията Европейски топ 100 (Haiku Euro Top 100) за най-креативните хайку автори в Европа за 2013 година...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини