ЧЕЗ внася цвят в столичната сивота

10913
ЧЕЗ внася цвят в столичната сивота

Художници ще изрисуват 50 електрически табла в центъра на София в съвместна инициатива с Галерията за модерно изкуство, съобщиха от ЧЕЗ. "ЧЕЗ България" започва изпълнението на проект за изрисуване на 50 електрически ревизионни табла по столичната улица „Граф Игнатиев” и други централни улици. В него ще се включат художници и стрийт арт артисти, избрани от ЧЕЗ след конкурс, който събра над 120 идейни концепции.

Артистичната акция, в която компанията инвестира, се осъществява с подкрепата на Галерията за модерно изкуство и с подкрепата на Столична община.

ЧЕЗ отчита ръст на кражбите на електроенергия

ЧЕЗ отчита ръст на кражбите на електроенергия през първото полугодие, съобщиха от пресцентъра на компанията. Кражбите на електроенерги...

Сред авторите, които ще пресъздадат своите творчески проекти сред градския пейзаж, са Калоян Илиев-Кокимото (финалист в конкурса MOST), Нора Ампова, Елена Ангелова, Ралица Олева, Деница Русева, Мариян Дянков, Руслана Кожухарова, Студио Four Plus и други.

Спонтанни живи арт пърформанси ще радват столичани през следващите две седмици, променяйки по един артистичен и цветен начин облика на емблематичната градска артерия – ул. "Граф Игнатиев". Акцията ще обхване участъка от пл. Славейков до кръстовището на бул. "Евлоги Георгиев".

„Облагородяването и разкрасяването на средата, в която живеем, е изключително важно. Изрисуването на таблата е своеобразен призив на ЧЕЗ за по-отговорно отношение към елементите от градската среда. Вярвам, че ще продължим да допринасяме за това София да стане по-красив и артистичен град”, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

„Проектът на ЧЕЗ е още една стъпка към превръщането на София в по-уютна и одухотворена европейска столица“, заяви Деница Атанасова-Гергова, президент на Галерията за модерно изкуство. „Като продължение на тази интересна инициатива, решихме заедно с нашите партньори от ЧЕЗ, да осъществим съвместна изложба в Галерията, която ще представи всички изрисувани табла и техните автори, а най-добрите идеи дори ще бъдат претворени на платно в по-голям мащаб“, допълни тя.

Рекорден спад в потреблението на ток по време на Часът на Земята

Рекорден спад в потреблението на електроенергия в София отчете ЧЕЗ по време на "Часът на Земята 2012", съобщиха от пресцентъра на компа...

Кампанията е част от проекта на ЧЕЗ „Инвестираме в България” и цели да придаде по-артистичен и естетичен вид на столицата. Досега в рамките на проекта бяха реновирани и преобразени таблата по столичните улици 'Г.С.Раковски', 'Витошка', 'Мария Луиза' и други.

ЧЕЗ започна проекта си „Инвестираме в България“ през 2010 г. с цел да подпомогне развитието на важни сфери от социалния живот. Съществена част от този проект е да подобри средата на живот в градовете, като ги направи по-атрактивни, модерни и уютни.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини