X
 
 

Дарителската кампания в Казанлък събра над 20 хиляди лева за родилното отделение 

1886 0
Дарителската кампания в Казанлък събра над 20 хиляди лева за родилното отделение 
Снимка: Община Казанлък
21 130 лева събра дарителската кампания „Дай живот в Казанлък - да подкрепим родилно отделение“. Новината беше съобщена на Бабинден, а заместник-кметът Лилия Цонкова заяви, че „кампанията доказа, че казанлъчани искат родилното отделение в Казанлък да продължи да съществува“.

Кампанията започна в началото на декември миналата година и е съвместна инициатива на община Казанлък, Сдружение с нестопанска цел (СНЦ) „Бъдеще за децата“ и местната Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) „Д-р Христо Стамболски“. Добрата новина бе съобщена навръх Бабинден, а зам.-кметът Лилия Цонкова заяви, че „кампанията доказа, че казанлъчани искат родилното отделение в Казанлък да продължи да съществува!“.

Целта на кампанията беше да се съберат средства за закупуването на модерно родилно легло за отделеното. Със събраната сума има възможност да се купят два гинекологични стола - за приемния кабинет и за малка операционна, както и инструменти за операционния блок.

В нея средствата са набрани от 42 финансови дарения - 14 от бизнес организации, 15 от частни дарители и 12 от различни благотворителни инициативи, отчита изпълнителният директор на СНЦ „Бъдеще за децата“ Мария Гинева. Идеята е подкрепена почти всички детски градини, училища, читалища и социални заведения в Казанлък, които организираха коледни благотворителни базари. Младежите от Младежкия общински съвет, които направиха благотворителна фотосесия с Дядо Коледа на централния площад „Севтополис“.  

Организаторите на кампанията благодариха на всички включили се в подпомогне то на АГ-отделението, за което може да се дарят средства и сега със средства от благотворително събитие или с превод на следната банкова сметка:

Банка ДСК

IBAN BG82STSA93000013794439

BIC STSABGSF

СНЦ „Бъдеще за децата“

основание: за родилно отделение

Actualno.com

Етикети: