X
 
 

Disney помага за опазването на прилепите в България

3227 6
Disney помага за опазването на прилепите в България
Снимка: Gettyimages
Фондация „Наука за природата“ (ФНП) наскоро получи финансова подкрепа от Консервационния фонд на Disney (the Disney Conservation Fund) за работата си по опазване на 9 вида прилепи в риск в Източните Родопи. Фондацията е първата българска организация, която получава безвъзмездна помощ от фонда на Disney.

Прилепните популации в България са под заплаха от загуба на местообитанията си и безпокойство, причинено от миннодобивна и други дейности. Екипът на ФНП извършва мониторинг на прилепните популации и дейности по подобряване на местообитанията за размножаване, хибернация, нощуване и хранене, координира събития и създава ресурси за повишаване на обществената осведоменост и ангажиране на местните общности в усилията по опазване на прилепите.

Машината "Междузвездни войни" се забавя - имало умора във феновете

Филмовото студио „Дисни” забавя реализирането на бъдещи филми от сагата "Междузвездни войни", предаде Ройтерс. Изпълнителн...

Финансовата помощ от Консервационния фонд на Disney дава възможност за подобряване опазването на прилепите в България. От Фондация „Наука за природата“ се надяват, че подкрепата от фонда ще вдъхнови много хора за каузата по опазване на дивата природа.

Организациите, наскоро получили безвъзмездна помощ от фонда, са избрани на база усилията им по прилагане на цялостни програми за опазване на дивата природа, стабилизиране и увеличаване на популации на животни в риск и ангажиране на хората в опазването на застрашени екосистеми по света.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Консервационен фонд на Disney (the Disney Conservation Fund) – от 1995 г. насам фондът подпомага усилията по света за спасяване на дивата природа с повече от 75 млн. долара, разпределени към различни неправителствени организации, вдъхновявайки разнообразни консервационни дейности.

Арестуваха служител на "Дисни" по обвинения в порнография

11 души бяха арестувани във Флорида по обвинения в разпространение на детска порнография. Конфискувани са кадри на деца и бебета, изнас...

За повече информация относно ангажимента на Дисни по опазване на природата и пълния списък на получилите финансова подкрепа организации, посетете www.disney.com/conservation.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 3 от 5. Гласували общо: 2 потребители
 •  Андреа 4 Андреа преди 11 месеца Профил на трол?
  Никога не съм виждала прилеп на живо, иначе всеки ден виждам еднооката кобра.
 • Анонимен 4.1 Анонимен преди 11 месеца Профил на трол?
  Целуни я по главичката, гаси лампата и си лягай! :)
  : 0 !
 • Стоев 3 Стоев преди 11 месеца Профил на трол?
  Много се бях притеснил за прилепите . Най-после туристите , които искат да ги видят ще са повече от плажуващите по Черноморието .
 • Георги 2 Георги преди 11 месеца Профил на трол?
  Една положителна новина. В България има най-голямо разнообразие на прилепи в цяла Европа, но едва ли много хора го знаят.
 •  Андреа 2.1 Андреа преди 11 месеца Профил на трол?
  Тази информация осмисли животът ми.
  : 0 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 11 месеца Профил на трол?
  сигурно е така