X
 
 

Доброволци от Мисия „Направи Добро“ зарадваха самотни стари хора в община Кнежа

6410 0
Доброволци от Мисия „Направи Добро“ зарадваха самотни стари хора в община Кнежа
Снимка: фейсбук група Мисия "Направи Добро"
Доброволци от фейсбук групата Мисия „Направи Добро“ зарадваха в неделя самотно живеещи и болни възрастни хора от град Кнежа и селата Бреница, Еница и Лазарово. Те донесоха и раздадоха 44 пакета с хранителни продукти, перилни и санитарни препарати, съобщи в своя фейсбук профил кметът на Кнежа Илийчо Лачовски.

Участници в акцията разказват в социалната мрежа историята на един хората, които са посетили – 83-годишният Бай Иван. Той живее сам. Има три дъщери и син. Когато доброволците влезли в дома му, го намерили легнал на леглото, завит с одеало и яке. Температурата в помещението била под нулата. Бай Иван им казал, че не е хапвал от два дена. Споделил, че никой не ходел при него. Гостите стоплили от консервите, които носели, и му помогнали да се нахрани. А служителка от общинската администрация в Кнежа поела ангажимента да осигури на бай Иван личен асистент, който да го посещава всеки ден.

„В една от самотните къщи в с. Бреница ни посрещна възрастна незряща жена. Щом и се представихме кои сме и защо идваме, тя тръгна да ни целува ръка. Чувството беше неописуемо! Нередно беше. Ние трябва да им благодарим, че са ни отгледали и възпитали. Че са отдали живота си на държавата и на околните. Струва си да се замислим...Можем да променим нещата“, пишат още във фейсбук участниците в групата Мисия „Направи Добро“.

 

Actualno.com

Етикети: