Фестивал на книгата в Националния исторически музей

34585
Фестивал на книгата в Националния исторически музей

Изложбата „Изкуството на книгата“ ще бъде открита днес в 16.00 часа в Националния исторически музей (НИМ), съобщиха от музея. Изложбата е уредена съвместно с Фондация „Аматерас“ в рамките на Петия пореден „София хартиен арт фест“.

Експонатите представят по атрактивен начин разнообразните идеи и нестандартните решения на авторите, повечето от които са членове на Световната асоциация на работещите с хартия (IAPMA). Сред тях са световноизвестните Хелене Чахер, Жан Фабриан Едиърдс, Барбара Зарпан, Герлинде Хофман, Гейл Стиф, Лииса Малкамо, Бодо Корсиг, Елмар Пейнтнер, Снежина Бисерова, Елс Ваан Барле и др. Голяма част от експонатите надхвърлят обичайните ни представи за книгата, доближават се до скулптурата чрез нови пространствени форми, изтъкани от изображения. Доста от изложените книги – старинни и съвременни, съдържат и колажи от фотографии, рисунки, стихове или просто нахвърляни мисли. Други пък са изпълнени от тишината на изящни изображения, красноречиво и ярко разказващи сами историята си.

НИМ започва археологическия сезон по Черноморието

Националният исторически музей започва тази седмица археологическия сезон, съобщиха от музея, предаде БГНЕС. На крепостта Акра в град ...

С няколко думи - фестивалът е триумф на светлината, надеждата и свободната мисъл, превъплътени по нетрадиционен начин в образи от хартия. Той ще продължи до 2 юни 2013 г., и е поредното проявление на НИМ като активен участник в проекта на Европейския съюз „Евровизия. Музеите представят Европа”. Главната цел на този проект е да отговаря на въпроса как да бъде привличана повече публика в музеите. На фестивала може да бъде видяна и прекрасната инсталация на корейката Лии Кун Хии, която в знаковото си произведение обединява писменото наследство на целия свят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини