Издателства осигуряват безплатен достъп до учебниците си

11318
Издателства осигуряват безплатен достъп до учебниците си
Снимка: БГНЕС

Издателство "Просвета" и "Клетт" пускат безплатен достъп до учебниците заради принудителната ваканция за учениците във връзка с грипа и опасността от коронавируса

Издателство „КЛЕТ България“ осигурява напълно безплатен достъп до всички свои електронни ресурси. Материалите обхващат всички предмети от 1 група на детските градини до 10-ти клас. 

5 събития, които пропуснахме заради коронавируса

Разпространението на коронавируса, напълно разбираемо е основната тема в медиите. През последните дни се случиха и други събития, които...

От 13 марти издателство „КЛЕТ България“ осигурява напълно безплатен достъп до всички свои електронни ресурси, учебници и учебни материали с марките Анубис, Булвест 2000 и Klett. Материалите обхващат всички учебни предмети от 1-ви до 10-и клас. Достъпът става след свободна регистрация на адрес www.klett.bg - бутони Електронни учебници/Свободен достъп.

Всеки учител може да намери частта и уроците, до които е достигнал със своите ученици, и да им даде задачи за самоподготовка, разяснения по учебния материал, както и допълнителни ресурси. Учителите разполагат с неизчерпаеми възможности за обогатяване на часовете и допълнителните занимания на учениците, както и за възлагане, изпълнение, проверка и оценяване на домашни работи дистанционно, онлайн.

Част от специално разработения от издателство “Клет“ учителски пакет 2020, наречен „Заедно към върха“, е иновативната образователна среда IZZI (Интерактивно, Занимателно, Забавно, Интегриращо). Ресурсният пул включва над 13 500 интерактивни задачи и игри, 3D и VR панорами, видео, аудио, допълнителни учебни материали, педагогически съвети и инструкции, изцяло преработени дигитални учебници.

Заради втората поред извънредна грипна ваканция най-голямото българско образователно издателство „Просвета“ стартира инициативата „Учим онл@йн с учител“. Инициативата включва серия от видеоуроци по български език и литература и по математика за 7. клас, които учениците ще могат да следят от домовете си. Целта е те да наваксат заложения по програма учебен материал, за да могат успешно да се справят с националното външно оценяване в края на учебната година, съобщиха от издателството. 

Представител на СЗО: Надявам се българите да са по-рационални от италианците

  "Надявам се българите да са по-рационални от италианците и да успеем да отговорим на това предизвикателство (бел.ред. коронав...

Видеоуроците ще бъдат водени от учители с богат опит по съответния предмет, а учебният материал ще бъде преподаван съгласно обичайното седмично разпределение на часовете. Седмокласниците ще имат свободен достъп до видеоуроците, които ще бъдат излъчвани на сайта на „Просвета“ и на страницата на издателството във фейсбук.

Учителите ще провеждат часовете си по подобие на нормалните занятия в училище. Връзката с учениците ще е дистанционна. Учениците ще имат възможност да задават въпроси и ще получават задачи за самостоятелна работа, като учителите ще им дават нужните съвети и препоръки.

Първият урок ще се проведе онлайн в реално време. За по-голямо удобство има предвидени няколко повторения на всеки онлайн урок в различни часове. График с уроците и часовете на излъчванията ще бъде качен на сайта на издателството, както и на страницата му във фейсбук.

Инициативата на „Просвета“ ще стартира до края на тази седмица.

Учениците са освободени да не присъстват в училище

Поради извънредните обстоятелства с развитието на заболеваемостта с коронавирус и предпазването на разпространението днес, 13.03.2020 г...

Като допълнителна подкрепа за учениците до края на учебната година от издателството ще осигурят безплатен достъп до интерактивните електронни учебници по български език и литература и по математика за всички седмокласници. Електронните учебници са обогатени с множество интерактивни задачи, образователни филми и други електронни ресурси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ДОБРИТЕ НОВИНИ:

Чернодробна трансплантация №100 направиха във ВМА

"60 от сърце": Кампания помага на деца в неравностойно положение да ходят на театър

Първокласници намериха и върнаха голяма сума пари

Възобновяват костно-мозъчните трансплантации в ИСУЛ

Лекари от ИСУЛ с публикация в престижно списание

Над 200 близнаци родени у нас през 2023 г. с помощ от Центъра за асистирана репродукция

Абитуриенти отпразнуваха завършването си с колективно кръводаряване

Иновация в обучението по анатомия у нас: Как човешкото тяло оживява във виртуалния свят? (ВИДЕО)

Чатбот ще разяснява правата на децата и ще отговаря на въпроси за насилието

Спешен случай на борда на самолет: Медицинска сестра от МБАЛ-Севлиево спаси пациент

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини